© Велко Ангелов Веселин Иванов, който беше медиен съветник на

...
© Велко Ангелов Веселин Иванов, който беше медиен съветник на
Коментари Харесай

Медиен съветник от кабинета "Орешарски" оглави пресцентъра на прокуратурата

© Велко Ангелов Веселин Иванов, който беше медиен консултант на вицепремиера и министър на правораздаването в кабинета " Орешарски " - Зинаида Златанова, а последно - основен редактор на про-прокурорския уебсайт " Правен свят ", е новият началник на пресцентъра на основния прокурор Иван Гешев. Иванов идва на мястото на досегашния началник на преслужбата на прокуратурата Малина Александрова, която по информация на " Капитал " ще последва Сотир Цацаров в новота му амплоа на ръководител на антикорупционната комисия КПКОНПИ. От пресслужбата на КПКОНПИ в петък отхвърлиха да разясняват дали следва Александрова да поеме пиара на службата със заявката, че досега такава смяна няма.

Новината за новия началник на пресслужбата на прокуратурата не беше обществено оповестена от прокуратурата, нито пък уеб сайтът, който Иванов оглавяваше - " Правен свят " разгласи промяна на основния си редактор и новото амплоа на предходния титуляр. В момента в карето на " Правен свят " името на Веселин Иванов не попада. След промяната на собствеността си доскоро повече от две години уеб сайтът " Правен свят " зае публицистична линия, която е в синхрон с политиката и тезите, налагани от предходния основен прокурор Сотир Цацаров и верижно ретранслирани от медиите на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Пред " Капитал " Веселин Иванов съобщи, че не вижда нужда да се оповестява публично за назначението на началник на една дирекция във висшата прокуратура, тъй като такава вест не е публично значима. По време на мандата на Сотир Цацаров стана процедура в медиите на депутата Пеевски да се появяват неподписани коментарни текстове с идентичен жанр, които се отнасят позитивно към активността на прокуратурата и на самия Цацаров и атакуват съперниците му в правосъдната система, политиката и другите медии. Новият основен прокурор Иван Гешев в концепцията си разгласи, че ще ускорява публичността и медийното наличие на прокуратурата, с цел да опровергава погрешните тези за нейната активност, в това число и посредством изборно издание на доказателства по висящи следствия.

CV

В началото на 2018 година Веселин Иванов влезе в ръководството на телевиция BiTV. Това стана откакто притежателите й - братята Павел и Румен Вълневи, продадоха канала на " Интерактив ТВ системс България " АД. При учредяването на сдружението акции са записали тв продуцентът Мирослав Янев (99%) и компанията " Интерактив ТВ системс " ООД (1%), в която той има 50%, а останалите са на Момчил Дуканов. Телевизията беше една от свободните и самостоятелни медии, в които имаше сериозни мнения към властта - изпълнителна, законодателна и правосъдна. След покупката на BiT всички нейни излъчвания бяха спрени, а архивът ѝ - свален от интернет. С днешна дата малкия екран не съществува откакто Съвет за електронни медии заличи регистрацията ѝ защото тя изпадна в несъстоятлност.

През последните години преди да стане основен редактор на " Правен свят " и да свърже името си с новия притежател на закритата BiTV, Веселин Иванов е бил редактор в Българска национална телевизия на предаването " Денят стартира с Георги Любенов ". Напуснал е медията преди да влезе в ръководството на BiT.

От 2003 до 2007 година Иванов бе съдебно-криминален кореспондент в стратегия " Хоризонт " на БНР. През 2005-2007 година е специфичен делегат на БНР в Триполи, където отразява делото против българските медици в Либия. Иванов е първият продуцент на предаването за проверяваща публицистика " Код Криминално " на bTV Media Group. В интервала 2011-2013 година дава отговор за връзките с медиите на Меглена Кунева и партията й придвижване " България на жителите ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР