© Велко Ангелов Цели два милиона лева ще струва транспортирането

...
© Велко Ангелов Цели два милиона лева ще струва транспортирането
Коментари Харесай

Купуваме миночистачи "втора ръка", транспортът струва колкото цената на всеки от тях

© Велко Ангелов Цели два милиона лв. ще коства превозването на двата остарели военни кораба вид " минен ловджия ", които страната ни ще придобие по контракт с Кралство Нидерландия.

Това излиза наяве от държавна поръчка, оповестена от министерството на защитата в края на предходната седмица.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Това е почти половината от цената на самата договорка или почти колкото ще ни коства всеки от бойните кораби втора употреба.

В петък Народното събрание дефинитивно ратифицира контракта сред страната ни и Холандия, по силата на който българските военноморски сили ще придобият бойните съдове " Мааслуис " и " Хелевутслайс " за сума към 4 млн. лева

Двата кораба са аналогични като клас на миночистача " Цибър ", който страната ни получи от Белгия още веднъж като военна помощ " втора употреба " и сега интензивно се употребява в многонационални задачи под флага на НАТО.

Въпреки изказванията на българското военно ведомство, че миночистачите са в положително положение и договорката е преференциална, в този момент излиза наяве, че те не са в оперативна подготвеност от 2009 година и би трябвало да бъдат превозени на борда на различен кораб.

За задачата компанията-изпълнител ще би трябвало да разполага с транспортен транспортен съд, на чиято палуба да се построи 50-метров пиедестал, кадърен да устоя 550-тонните миночистачи.

За момента също по този начин не е обществено оповестено каква сума ще е нужна, с цел да може старите холандски военни кораби да бъдат действително употребявани от военния ни флот.

По неофициална информация единият от тях ще бъде наведен в бойна подготвеност, а другият ще се употребява за аварийни елементи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР