© Велко Ангелов Още по темата Плуват ли корабчета При

...
© Велко Ангелов Още по темата Плуват ли корабчета При
Коментари Харесай

Корабостроителница "Делфин" е избрана да строи два бойни кораба

© Велко Ангелов Още по тематиката
Плуват ли корабчета

При цялостна неяснота военното министерство съвсем несъмнено ще даде след седмица 820 млн. лева на варненската корабостроителница " Делфин "
10 ное 2017
Само един претендент да доставя бойни кораби за армията ни

Министерство на защитата не споделя коя е компанията, декларирала желание да строи две корвети за 820 млн. лева
25 окт 2017 Това е преценката на междуведомствена група от представители на военното, финансовото и икономическото министерство, публично оповестена през днешния ден. Според нейните членове варненската компания " е удовлетворила техническите и финансовите условия на поканата за даване на предложения за придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморските сили ". Всъщност варненската корабостроителница е единствен участник в " конкуренцията ".

За задачите на плана предходният парламент отпусна до 820 млн. лева, които целево би трябвало да бъдат изхарчени в границите на 5 години.

От известието на военното министерство не излиза наяве по какъв начин ще се действа оттук насетне: дали министърът на защитата непосредствено ще подпише контракт с МТГ " Делфин ", дали преди този момент би трябвало да получи мандат от Министерския съвет или ще има наново утвърждение на единствената оферта от Народното събрание. Въпреки че процедурата се движи от няколко месеца, до през днешния ден даже имената на поканените евентуални участници в многомилионната поръчка бяха засекретени.

Повече по тематиката може да прочетете тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР