© Васил Германов Кремена Кунева управлява Релийз ЕООД - една

...
© Васил Германов Кремена Кунева управлява Релийз ЕООД - една
Коментари Харесай

20 въпроса: Кремена Кунева

© Васил Германов Кремена Кунева ръководи " Релийз " ЕООД - една от огромните компании на българския пазар за действен лизинг на коли, и е финансов шеф в " Ауто Франс 3000 ". С доброволчество и дарителство се занимава интензивно от предходната година след първия й конфликт с детска държавна болница около дребната й щерка - " невероятни лекари и сестри и безобразна материална база и съоръжение ". В рамките на няколко месеца към Кремена Кунева се причисляват и други, които споделят желанието й да помогне и дружно съумяват да ремонтират и дооборудват с здравна техника две отделения в столичната Педиатрия. Започват и главен ремонт на поделение в Инфекциозна клиника към УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив.

Кремена Кунева и останалите доброволци, с които са организирали предходни акции, основават групата #ЗАДОБРОТО акция #bgcovid-19 във Фейсбук, където бързо се събират нови хора и към този момент са над 7000. За три седмици събират повече от половин милион лв., купуват 10 респиратора, доста здравна техника и десетки хиляди защитни материали и консумативи за повече от 120 лечебни заведения в страната. Роди се невероятната концепция за производството на 3D шлемове. И все още с помощта на донори и стотици доброволци имаме създадени над 12 000 шлема за две седмици.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Повечето от тях към този момент са изпратени по болнични заведения. Организират и хора, които са склонни да дават жилищата ли си или хотели на медицински експерти, били в директен контакт с ковид, които не желаят да слагат фамилиите си в риск. Според Кремена най-големият триумф на акцията е " заразяването с положително " на доста хора и поддръжката - освен материална, а и психическа, която цялата акция оказва на стотиците медици.

Като какъв човек се определяте?
Не одобрявам определенията в тяхната еднозначност. Мога да бъда доста неща по едно и също време според от нуждата - може би мултифункционален.

Нещото, в което вярвате безусловно?
Балансът във Вселената.

Любимият ви миг от деня?
Моментът, в който взимам щерка си от градина след работа.

Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да поддържаш духа и мотивацията на екип, който по-късно може да направи чудеса дружно.

Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?
На 5 не знам, на 3-годишната ми щерка изяснявам, че мама се пробва да работи и да оказва помощ, тъй че светът да стане по-добро и занимателно място.

Как си почивате?
С хубаво кино, музика, книги, пътувания със фамилията ми и приятелите ми.

Какво ви зарежда?
Дъщеря ми, пътешествията.

Какво ви разсмива?
Самоиронията.

Какво ви натъжава?
Озлобени, дребни хора, които не се пробват да трансформират нещата, които не им харесват, а единствено мрънкат и не стопират да " желаят ", без да дават задоволително.

Какво ви вбесява?
Несправедливостта.

Личност, на която се възхищавате?
Стивън Хокинг, Стив Джобс, всяка майка, която отглежда дете с увреждания.

Кое свое качество харесвате най-вече?
Проницателността.

А кое по никакъв начин не харесвате и бихте желали да измененията?
Прекалената си сензитивност.

Каква суперсила бихте желали да притежавате?
Да мога да давам суперсили на други, които могат да употребяват единствено с цел да вършат положително, да лекуват и да вършат света по-добро място за живеене.

Последният подарък, който направихте/получихте?
Детска книжка/телефон.

Три места в интернет, които посещавате най-често?
Фейсбук, Instagram, Гугъл.

Къде бихте желали да живеете?
В къща на плаж с целогодишна температура на въздуха към 25 - 27 градуса.

Коя е последната книга, която прочетохте?
" Бегуни " на Олга Тукарчук.

Най-интересното място, на което сте били?
В себе си.

Мото или откъс, непосредствен до философията ви за живота?
" Какво друго остава, с изключение на животът да се употребява за вършенето на положително след положително, като се свързват така, че посред им да не остава даже минимум разстояние. " (Марк Аврелий)
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР