© Цветелина Белутова - Спас Русев е излязъл като собственик

...
© Цветелина Белутова - Спас Русев е излязъл като собственик
Коментари Харесай

Без Спас Русев в InterContinental

© Цветелина Белутова - Спас Русев е излязъл като притежател в хотел InterContiental и към този момент контролът е еднолично в " Галакси инвестмънт груп ".
- Покупката от сдружението на основателите на " Винпром Пещера " Антон Щерев и Атанас Петров е за незнайна сума.
- Русев си партнираше с тях и в столичния Hilton, преди той да стане също напълно тяхна благосъстоятелност.
Още по тематиката
Спас Русев желае да купи втория по величина GSM оператор в Албания

Продавачът Deutsche Telekom е привлякъл четири предложения за компанията
4 окт 2018
InterContinental показа актуализирания си хотел в София на площад " Народно заседание "

Международната верига има 10-годишен контракт за ръководство с българския притежател
3 юли 2018
Комисия за защита на конкуренцията: Антон Щерев и Атанас Петров могат да държат контрола във " Винпром Пещера "

Дружеството на двамата създатели " Биопродукти - България " ще усили капитала на алкохолния производител с 23 млн. лева и по този начин ще придобие директен едноличен надзор
22 май 2018
БТК ще погаси предварително облигациите си за 400 млн. евро на 19 април

Рефинансирането става посредством банков заем, контрактуван с 12 институции през декември
27 мар 2018
Основателите на " Винпром Пещера " изсветляват собствеността му

Алкохолният производител, преименуван на " ВП брандс интернешънъл ", ще бъде напълно добит от едно от земеделските сдружения на Антон Щерев и Атанас Петров - " Биопродукти България ", а офшорките изчезват
8 мар 2018
Телеком бизнесът е по-атрактивен от хотелския. Или най-малко такава очевидно е оценката на някогашния царски лобист Спас Русев.

Най-големият акционер в БТК стана един от четиримата кандидати за покупката на Telekom Albania. Той кандидатства за албанския телеком независимо, а не през БТК, като за сходна самодейност най-вероятно е нужен пресен запас. А за набирането му собствеността в петзвездни хотели, намиращи се в идеалния център на София, би могла да е от изгода.

Кандидатурата на Спас Русев за телекома е била предшествана от отдръпването му като съсобственик в хотела на пл. " Народно заседание " - InterContinental (бившия Radisson). Там Русев си партнираше с създателите на " Винпром Пещера " - Антон Щерев и Атанас Петров. С тях той беше в съдружничество и в различен петзвезден софийски хотел - Hilton, който също преди няколко години мина напълно в ръцете на пловдивската група. Сега с отдръпването от InterContinental на процедура Спас Русев се разделя с хотелския бизнес в София.

[[img:3325821]]

Рокади на пл. " Народно заседание "
Основателите на " Винпром Пещера " и Спас Русев действаха взаимно при покупките на петзвездни хотели в София. И Radisson, и Hilton в началото имаха непознати притежатели. Първи собствеността си смени точно Radisson Blu. При договорката през 2012 година за покупател се сочеше Спас Русев, като той, синът му Евгени и юристът му поеха управлението на компанията дружно с представители на пловдивската група. После Спас Русев излезе от борда, само че синът му остана в ръководството.

Настоящото финално отдръпване на Спас Русев от InterContinental може да бъде косвено проследено през рокадите, които са настъпили в сдруженията по веригата на собствеността. Хотелът е в акционерното сдружение " Интерхотел гранд-хотел София ". То е 97% благосъстоятелност на " Уърлд трейд къмпани ". В края на март Евгени Спасов Русев е освободен като член на съвета на шефовете на " Уърлд трейд къмпани ".
На 1 юни 2018 година адресът на ръководството на " Уърлд трейд къмпани " е изменен от пл. " Народно заседание " в София на бул. " Дунав " 5 в Пловдив, където е и записана " Галакси инвестмънт груп ". А на 4 септември Евгени Русев е освободен като член на съвета на шефовете и на " Интерхотел гранд-хотел София ".

Еднолично напред
Преди едноличен притежател на капитала на " Уърлд трейд къмпани " беше записаната в Самоа Gort Hotels (Guernsey) Ltd. Там съотношението на присъединяване сред притежателите на " Винпром Пещера " и Спас Русев беше в незнайна съразмерност. В някакъв миг още преди края на 2017 година Gort Hotels (Guernsey) Ltd. e добита напълно от лихтенщайнската Rasasso Anstalt. А след това Gort отпадна по веригата на собствеността, като Rasasso непосредствено става акционер.

Сега от " Галакси инвестмънт груп " удостоверяват пред " Капитал ", че към този момент имат директен едноличен надзор над Rasasso Anstalt. " Както е видно от обществените документи, " Галакси инвестмънт груп " ООД има директен едноличен надзор над " Расасо анщалт ", което през сдружението " Уърлд трейд къмпани " ЕАД има мажоритарен дял в " Интерхотел гранд-хотел София " АД - притежател на хотел InterContinental ", дадоха отговор от " Галакси инвестмънт груп " на " Капитал ".

От компанията не разясниха цената на договорката. Самият Спас Русев не удостовери публично пред " Капитал " излизането си като притежател, както и аргументите за избора да се раздели с актива. Вече и под нов бранд
Обновяването на ребрандирания 5-звезден хотел, който попада във високата ценова категория (180 - 200 евро), беше публично показано през лятото. Той има 10-годишен контракт с интернационалната верига InterContinental с варианти да бъде продължен, като хотелът се менажира от Анджело Зукала, работил за веригата във Англия, Франция, Египет, Малта, Румъния.
Сградата усили потенциала си от 142 на 194 стаи, откакто беше добавена нова 7-етажна пристройка, която е с един етаж по-висока от главната, гледаща към пл. " Народно заседание ". Броят на конферентните зали е 5, а вместо бар-ресторант на покрива той беше непокътнат също за стаи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР