© Цветелина Белутова Още по темата Теленор отчита по-високи приходи

...
© Цветелина Белутова Още по темата Теленор отчита по-високи приходи
Коментари Харесай

"Мобилтел" увеличава приходите и печалбата си през първото тримесечие

© Цветелина Белутова Още по тематиката
" Теленор " регистрира по-високи доходи и облага през първото тримесечие

Компанията подвига и междинния си доход от консуматор
24 апр 2018
Защо нарастнаха SMS-ите на едро

Нарасналата приложимост на известявания от банки, онлайн търговци, куриери разрасна бизнеса с къси известия
20 апр 2018
Съседите са ни скъпи. Роумингът също

България подписа съглашения за понижаване цените на роуминга със Сърбия и Македония, само че бизнесът към този момент не следва тази самодейност
13 апр 2018 " Мобилтел " регистрира по-високи доходи и облага за първото тримесечие на 2018 година Оборотът на компанията, която е част от A1 Telekom Austria Group, са се повишили с 3.4% за първите три месеца до 107 млн. евро (209.3 млн. лева.). Печалбата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA) се подвига с 10.7% по отношение на същия интервал на предходната година, до 31,2 млн. евро или 29.2% от общите доходи (спрямо 27.3% през същите три месеца на 2017 г.). Операторът също по този начин бележи и покачване в междинния доход от краен консуматор (ARPU), който е другият значим индикатор при телекомите.

Стабилизация на пазара

Според доклада на A1 Telekom Austria, " Мобилтел " продължава наклонността за по-стабилно показване на българския пазар. Броят на клиентите за първото тримесечие е намалял с 3.2% по отношение на същия интервал на предходната година до 3.96 млн. души, като главната причина още веднъж е в Закона за електронните известия, ограничителен оптималния брой предплатени номера, които може да употребява всеки клиент.

Позитивният тренд се задържа, като за съществена причина от " Мобилтел " показват приходите от услуги. Оборотът от закрепени услугия се подвига с 12.7% до 24,7 млн. евро, поради стартирането на личните спортни канали Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2. Мобилният сегмент на компанията отбелязва най-малък спад от 0.3% до 64.6 млн. евро, само че позитивното за " Мобилтел " тук е, че компанията бележи растеж измежду бизнес клиентите си. В отчета си компанията също по този начин отбелязва, че отрицателно са се отразили по-ниските доходи от роуминг поради променените регулации в Европейския съюз.

Средният доход от краен консуматор (ARPU) на " Мобилтел " се повишава с 2.9% до 10.6 лева, като съгласно компания повода е по-високият междинен доход на клиент в частния сегмент и ограничение на спада на цените в бизнес сегмента.

Ден по-рано " Теленор България " също разгласи резултатите си за първото тримесечие. Операторът, в който скоро ще влезе като притежател чешкият капиталов фонд PPF, също регистрира покачване на приходите, облагата и ARPU. Третият огромен телеком - БТК ще разгласи резултатите си за първите три месеца в края на май.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР