© Цветелина Белутова Още по темата Стартиращи компании могат да

...
© Цветелина Белутова Още по темата Стартиращи компании могат да
Коментари Харесай

DigitalK 2018: Изкуственият интелект няма да замени човека

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Стартиращи компании могат да се включат в надпреварата на DigitalK

Победителят ще завоюва премия от 10 хиляди евро
29 апр 2018
DigitalK 2018: Човекът против изкуствения разсъдък, обществените мрежи и цифровите нововъведения

На 31 май и 1 юни лектори от Airbnb, Amazon Alexa, IndieGoGo, Pinterest, R/GA, AKQA и доста други ще приказват за бъдещето на цифровия бизнес
20 мар 2018 " Трябва да има конкуренция, без конкуренция не можем да станем по-добри. " С тези думи стартира водещият на цифровата конференция за цифрова смяна на бизнеса DigitalK 2018 Пол Пападимитриоу. Събитието се организира за седма поредна година и събира на сцената си водещи специалисти от региона на споделената стопанска система, блокчейн, fintech, бъдещето на работното място, добавената действителност и други.

Сред близо 40-те гост-лектори на тазгодишното издание са вицепрезидентът в The Coca-Cola Company Бари Симпсън, основният цифров шеф на L`Oreal Group Любомира Роше, шефът " Стратегическо развиване " в WeWork Жеко Колев, Момчил Кюркчиев от Leanplum, Елизабет Барели от Medium, Макс Аморделузо от Amazon Alexa и други.

Какво се случва на сцената на Digitalk 2018 може да наблюдавате долу:

" Моят съвет е: започнете бизнес тук и се пробвайте да го извършите световен. Сега е моментът. Помислете за бизнес тактиката си и по какъв начин се разраствате в чужбина ", съобщи шефът " Стратегическо развиване " в WeWork Жеко Колев. WeWork e американска започваща компания, оценена на над 20 милиарда $, която предлага на своите членове мрежа от здания с умни работни пространства, които предизвикват съдействието сред компании от всички браншове.

Фотограф: Цветелина Белутова

" При нововъведението най-важното остава нашия артикул ", коменентира Майкъл Шуорц, шеф " Дигитално акселериране " за Западна Европа на Coca-Cola. По време на събитието компанията показа последните си новаторски решения, свързани с рекламирането на продуктите от портфолиото си. Сред тях – игра в мобилното приложение Snapchat.

Фотограф: Цветелина Белутова

" Ключовата дума е " хора ". Затова се пробвам да обърна внимание на основаването на един страховит екип в Leanplum ". На това обърна внимание Момчил Кюркчиев, създател и изпълнителен шеф на Leanplum – мултимилионната компания за мобилен маркетинг.

Фотограф: Цветелина Белутова

" Изкуственият разсъдък не може да размени хората: той може да взема решение единствено по една задача - тази, за която е основан, и има потребност от доста умни хора, с цел да бъде основан и поддържан ", счита Тенко Николов, изпълнителният шеф и ръководещ сътрудник на SiteGround – компания за хостинг и разработване на програмен продукт. Основана през 2004 година в България, сега SiteGround е една от най-бързо разрастващите се IT компании в страната с офиси в София, Пловдив и Стара Загора.

Фотограф: Цветана Балабанова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР