© Цветелина Белутова Още по темата Лидл България е инвеститор

...
© Цветелина Белутова Още по темата Лидл България е инвеститор
Коментари Харесай

"Ролпласт груп" ще инвестира 7 млн. лв. в нови складове и административна сграда

© Цветелина Белутова Още по тематиката
" Лидл България " е вложител на 2017 година

Наградата на БАИ за инвестиция на зелено е за " Латекоер България ", а за разширение на бизнеса – за " Ролпласт груп "
28 фев 2018
Новите заводи на България

Инвеститорите се насочват към по-малки градове, а в столицата няма стартират забележителен план
29 дек 2017 " Ролпласт груп " ще влага седем милиона лв. в строителството на два склада и административна постройка, оповестиха от компанията, която създава алуминиеви и PVC порти и прозорци, стъклопакети, външни и вътрешни щори.

Още индустриални халета

Складовете ще бъдат с обща повърхност 32 000 кв. метра и строителството им ще завърши през август т.г. " Планираме създаване и на офис постройка върху 2000 кв. метра повърхност, която ще бъде открита през 2019 година Притежаваме свободни лични площи, с цел да построим и две халета от по пет хиляди квадратни метра, само че по кое време ще стане това зависи от потребностите на пазара ", разяснява за " Капитал " Светлин Николчев, основател и притежател на компанията.

Дневният потенциал на компанията е 2000 кв. метра прозорци и над 2000 кв. метра стъклопакети. Дружеството изнася 30% от продукцията си основно за Балканите, Западна Европа и Африка.
" Надяваме се тази година да създадем пробив и на американския пазар, а проектите са с новите вложения експортът да нарасне до 50% ", съобщи Светлин Николчев.

Над 50 милиона лв.

Заводът на компанията в Костинброд беше издигнат през 2009 година " Оттогава до момента сдружението е вложило над 50 млн. лв.. През последните две години всяка година влагаме по към 10 милиона лв.. Плановете ни за идващите две години са за нови вложения от този порядък ", уточни Николчев. И посочи: " Тази година санирането спря. Затова не чакам някакъв сериозен индустриален растеж, допустимо е капиталовите ни планове да се трансформират ".

Компанията има намерение да реставрира църквата в Костинброд, да озелени улица в града и да построи първата велоалея в общината. " Инвестициите ще продължат и с създаване на общежитие за служащи с към 100 места, само че това ще зависи от пазара на труда ", съобщи Светлин Николчев.

Компанията

" Ролпласт " е основана през 2000 година като компания, занимаваща се с произвеждане и продажба на външни и вътрешни щори. Днес сдружението има дъщерни представителства в Македония, Сърбия, Гърция, Албания и Черна гора. Притежава комерсиална мрежа с над 120 офиса в страната, от които над 60 франчайз сътрудници с 90 шоурума. Компанията има и към 60 франчайз сътрудници в Македония и Сърбия, а заетите дружно с тези от дъщерните сдружения в чужбина са към 600, посочи Светлин Николчев.

" Ролпласт " получи отличие за " Инвеститор на годината " за 2017 в категорията " Инвестиция в разширение на бизнеса ", откакто вложи 10.8 млн. лева в разширението на индустриалната си база в Костинброд. Там компанията построи ново индустриално хале с повърхност 11 170 кв.м. и оголен 86 нови работни места.
Компанията има документ за " Инвеститор клас А ", както и приз за " Инвеститор на годината в региона на преработващата индустрия " за 2009 година

По данни на Светлин Николчев оборотът на групата за 2017 година е към 80 млн. лв. против близо 67 млн. лв. през 2016 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР