© Цветелина Белутова Още по темата БТВ медиа груп увеличава

...
© Цветелина Белутова Още по темата БТВ медиа груп увеличава
Коментари Харесай

"БТВ медиа груп" отчита над два пъти ръст на печалбата през първото тримесечие

© Цветелина Белутова Още по тематиката
" БТВ медиа груп " усилва приходите и облагата през 2017 година

Групата регистрира максимален растеж на финансовия резултат през последното тримесечие
8 фев 2018
Новият състезател на рекламния пазар

Бившият търговски шеф на bTV Весела Димова сътвори нова организация
1 дек 2017
bTV усилва приходите си и понижава облагата

Финансовият резултат за деветмесечието понижава с 22% заради по-високи вложения и отписване на дълг
26 окт 2017 " БТВ медиа груп " отича над два пъти нарастване на оперативната облага и 27% растеж на годишна база на приходите през първото тримесечие на тази година. Това демонстрира оповестеният доклад на компанията майка на българската група - Central European Media Enterprises (CME). Най-голям акционер в нея е американският медиен конгломерат Time Warner. Българският бизнес е с минимален принос в общите доходи спрямо постъпленията от останалите страни - Чехия, Румъния и Словакия, където CME оперира. В портфолиото на " БТВ медиа груп " влизат телевизионните канали bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.bg.

По-добро показване от Словакия

Според финансовия доклад на CME доходи за първото тримесечие на " БТВ медиа груп " възлизат на 19.4 млн. $. Общо на цялата група са 139.2 млн. $. Българският бизнес регистрира мощно последно тримесечие за предходната година, когато чистите доходи бяха 25.2 млн. $.

Над два пъти е повишена оперативната облага преди обезценки и амортизации (OIBDA) на българската медийна група за интервала януари - март - тя е достигнала 2.981 млн. $, или годишен растеж от 137%. Така по този индикатор " БТВ медиа груп " изпреварва резултатите на бизнеса на съдебномедицинска експертиза в Словакия. Общо оперативната облага на съдебномедицинска експертиза за интервала е 38.4 млн. $, като се усилва с 41%.

Приключване на покупко-продажбите в Хърватия и Словения

През второто тримесечие на годината се чака да приключат процесите по продажба на интервенциите на групата в Хърватия и Словения, се споделя в известието на компанията за финансовите й резултати за тримесечието. Това може да е знак, че компанията се е разделила с проектите си да продаде едновременно в пакет целия си бизнес в района и ще търси купувачи на каналите поотделно за всеки пазар.

През 2017 година бяха подхванати редица промени в мениджърския състав на групата, както и обилни разбърквания в радиобизнеса й, разследване от раздялата на компанията с шефа на радиогрупата Васил Димитров. Той обаче резервира каузи си в " Радиокомпания Си Джей ", под чиято шапка са радиостанциите Z-Rock, bTV Radio, N Joy, Jazz FM и Classic FM. Така няколко месеца по-късно в българския ефир прозвучаха два разновидността на радио Z-Rock – единият на " БТВ медиа груп ", които имат марката, а другият на " Оберон радио Макс " с радиата FM+, Fresh! и Star FM и Melody.

" БТВ медиа груп " се раздели и с дългогодишната директорка " Продажби " на малкия екран Весела Димова, която няколко месеца по-късно основа организацията The Sales House с фокус върху продажба на рекламното време на тематични телевизионни канали. Във втората половина на 2017 година пък компанията разгласи, че тогавашният шеф " Правни и бизнес връзки " Господин Йовчев става член на борда на шефовете, където заема мястото на Едмунд Апелт, който остава основен действен шеф в компанията. Един от членовете на борда - Давид Щепан, пък пое поста основен финансов шеф.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР