© Цветелина Белутова Клас:Среден към високПлюсове:+ Заедно с добавения модул

...
© Цветелина Белутова Клас:Среден към високПлюсове:+ Заедно с добавения модул
Коментари Харесай

Батерията има значение

© Цветелина Белутова Клас:
Среден към висок

Плюсове:
+ Заедно с добавения модул батерия Z3 Play устоя дни при приблизително натоварване

+ Осезаемо усъвършенстване на камерата по отношение на Z2 Play

+ Съвместимост с всички Moto Mods

Минуси:

- Moto Mods вършат телефона по-дебел и по-тежък, а без тях е неуместен

- Липса на аудиожак

Оценка: 4/5 Още по тематиката
Висок клас на междинна цена

Honor 10 е измежду телефоните с най-хубаво съответствие цена/качество на пазара
29 юни 2018
Мечтата на фотографа

Huawei P20 Pro има най-хубавата камера до момента в смарт телефон
8 юни 2018
Още от връщането си на пазара като благосъстоятелност на Lenovo американската Motorola се пробва да се наложи във към този момент по-свободния ценови сегмент междинен към висок клас. С Motorola Z3 Play възможностите на компанията се усилват, изключително в случай че при съпоставяне с предшественика му Z2 Play. Спрямо останалите телефони в този ценови сегмент (около 800 лева.) Z3 Play прибавя многообразие, и то в категория под практическия монопол на операционната система на Гугъл Android.

И този път със Z серията си Motorola залага на първо място на Moto Mods системата си – разнообразни модули, които се закрепят за гърба на телефона и които включват в асортимента си от 360-градусова камера, през JBL колона до проектор. В случая със Z3 Play, всеки телефон идва с подарък модул спомагателна батерия, посредством която телефонът държи надалеч повече с едно цялостно зареждане.

Дизайн

Z3 Play има изчистен дизайн. Компанията е заложила на последната мода измежду смарт телефоните – напълно стъклен тил. И начело, и откъм гърба стъклото е Gorilla Glass 3, въпреки стъклените телефони да не престават да са риск за по-непохватните от нас. Отзад дизайнът на Motorola не може да бъде сгрешен поради издутата камера, която обаче поражда и проблеми.

На процедура телефонът е доста комфортен – с пръстов отпечатък в профил, тъкмо там, където при естествен захват би стоял палецът. Но също по този начин телефонът е и неуместен, в случай че се употребява без модула батерия. Той прави телефона осезаемо по-тежък и съвсем два пъти по-дебел, което значително обезсмисля тънкостта на смарт телефона.

По отношение на аудиото компанията е взела едно положително и едно неприятно решение - минусът е в неналичието на аудиожак, което прави преходника от USB-C (какъвто има в кутията) жизненоважен. Големият плюс е високоговорителят, който се намира над екрана, а не до врата за зареждане, какъвто е казусът при множеството телефони на пазара. Директното аудио прави гледането на сериали и играенето на игри надалеч по-приятно прекарване.

Дисплей

Motorola Z3 Play идва с 6-инчов AMOLED екран, 1080х2160 пиксела 18:9 резолюция и 402 ppi плътност. След десетки часове гледане на Netflix на телефона елементарно може да се каже, че е изключително комфортен за сходни извършения и дисплеят е съпоставим и с този на по-скъпи телефони на пазара. За почитателите на маратонското гледане на сериали оказва помощ и спомагателната батерия.

Хардуер

Motorola Z3 Play е оборудван с осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 636, 64 гигабайта вградена памет (от която 50 гигабайта свободна поради операционната система Android), както и 4 гигабайта RAM. Телефонът устоя на натоварване и при по-тежки игри и се оправя без проблеми при дълготрайно прилагане на приложения като Netflix или няколкочасово сърфиране в мрежи като Reddit. Сравнен с хардуера на " огромните " измежду смарт телефоните, това, което предлага Motorola Z3 Play, не е нищо изключително, само че е изцяло задоволително.

Камера

С известно забавяне Z Play серията на Motorola се включва във всеобщата мода за двойни камери, като в тази ситуация от компанията оферират 12+5 мегапиксела камера, като втората леща прибавя дълбочина. Камерата на Z3 Play е голям прогрес по отношение на тази на Z2 Play от предходната година, само че все пак конкуренцията във връзка с тъкмо този съставен елемент продължава да бъде извънредно яростна. Предната камера е 8-мегапикселова.

Плюс за камерите на Motorola продължава да бъде занимателният програмен продукт, който идва авансово конфигуриран на телефона. Той разрешава улавянето на единствено един цвят в комбинация, както и cutout мод, с който може да се изтрие част от фона на фотографията.

Обща оценка

Motorola Z3 Play е още един добре пристигнал представител на смарт телефоните с необятен екран в ценовия сегмент до 1000 лева Големите му плюсове са комфортният дизайн и издържлива батерия с помощта на модула – стига, несъмнено, да нямате срещу няколкостотин спомагателни грама в джоба си и не държите телефонът ви да е свръхтънък. С тези взаимни отстъпки, решението на Motorola е най-близкото до носталгичната фантазия за издръжливата " Nokia с фенерче " и при обикновено прилагане ще ви се постанова да зареждате телефона едвам два или три пъти на седмица.

Цялата Z серия дава и спомагателния плюс, че можете да добавите нещо ново към телефона си, без да се постанова да си купувате нов смарт телефон. Moto Mods серията към този момент разполага с задоволително многообразие, с цел да превърнете телефона си в станция за развлечение. При представянето на концепцията от Motorola дадоха обещание, че модулите ще са съвместими най-малко за 3 генерации напред, като Z3 Play е третото. Ранните индикации обаче са, че компанията ще продължи да създава нови модули, които да са съвместими и с по-старите телефони в бъдеще.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР