© Цветелина Белутова И така, извънредното положение заради коронавируса през

...
© Цветелина Белутова И така, извънредното положение заради коронавируса през
Коментари Харесай

Извънреден коментар

© Цветелина Белутова И по този начин, изключителното състояние поради ковид през седмицата стана " изключителна конюнктура ". На изключителна конференция здравният министър разгласи, че в действителност всичко си остава както преди. Ситуацията се следи и в случай че има някаква смяна, ще се вземат съответните ограничения. На процедура всички ограничавания към този момент отпаднаха. Заведенията и магазините са още веднъж цялостни, маски се носят от малко хора. Това е в резюме сега българската политика за понижаване на заплахата от тежка зараза.

За съпоставяне - шотландското държавно управление разгласява тази седмица втори вид на своята " Рамка за взимане на решения " за ковид. Документът е относително къс - 26 страници, в които на понятен език се изяснява за какво и по кое време се постановат или махат всички ограничавания. Обяснени са в резюме научните достижения през последния месец, има добре подбрани и ясно показани данни за трендовете в разпространяването на вируса, както и прогноза какво може да се чака през идващите месеци. Правят го, тъй като желаят всички да са осведомени какво вършат. Когато хората са осведомени, могат да вземат участие с хрумвания и рецензии във взимането на решения. Когато повече хора вземат участие, решенията са по-добри. Надеждите там са втората вълна през есента да бъде няколко пъти по-слаба от първата.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През това време тази седмица в България министър председателят се срещна с зрелостници, които си желаят баловете (защото, нали - веднъж в живота имаш бал! Едно, две...) и позволи отчасти тържествата. Преди това при Борисов бяха ресторантьорите и получиха всичко - по-малко разстояние сред масите, по-малко Данък добавена стойност. Засега са затворени детските градини, само че недоволните от това майки към този момент започнаха да се провеждат и в случай че идната седмица стигнат до среща с премиера, въпросът ще бъде решен. Един съвет и за притежателите на молове - да провеждат работещите в тях и ще бъдат отворени на идващия ден, даже и без визита.

В момента не може да се откаже на нито едно искане за махане на възбрана, тъй като страната няма никакви ясни и обществени критерии какво се и ще се прави. " Ако три дни инфектираните са над 100, връщаме рестриктивните мерки ", сподели Борисов. " Ако една седмица се усилват устойчиво, ще се стягат ограниченията ", сподели здравният министър. Целият този безпорядък е индикативен освен за равнището на организация на страната, само че и за рисковете, в случай че вирусът тръгне още веднъж да се популяризира.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР