© Цветелина Белутова Черният лебед с COVID-19 нахлу в цял

...
© Цветелина Белутова Черният лебед с COVID-19 нахлу в цял
Коментари Харесай

Илиан Илков, baby.bg: Очакваме увеличение на оборота от 30-40% тази година

© Цветелина Белутова Черният лебед с COVID-19 нахлу в целия свят и удари и колоси, и млади бизнесмени. Потърсихме сполучливи и растящи компании, които сме описвали през годините, с цел да премерим размера на смяната, компликациите и решенията. За идващите изявленията във втори следващ брой подбрахме компании с друг профил и артикул. Всички се сблъскват с неустановеност, а множеството са с изчезнали доходи.
Илиан Илков е основател и главен притежател на онлайн магазина за бебешки артикули baby.bg. Бизнесът стартира през 2013 година, като през годините се разраства и сега през платформата се оферират няколко десетки хиляди продукта - храни, пелени, козметика, играчки, мебели и така нататък Компанията има лични хранилища в София, което улеснява бързите доставки. За 2018 година оборотът на " Бейби.бг " е 1.5 млн. лева В момента в компанията работят 10 души.

Как се промени бизнесът ви поради ковид?

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Работим доста интензивно, защото през последните седмици поръчките се усилиха много. Дори сега назначаваме още хора.

Какво се търси най-вече в този момент?

Първите седмици след този потрес хората търсят най-много артикули от първа нужда, т.е. пелени, храни и козметика, и се въздържат от огромни и скъпи артикули. Не че няма и клиенти, които пазарят такива неща, само че, общо взето, множеството изчакват.

Имахте проекти за излизане на външни пазари, трансформираха ли се те?

Не, малко се забавихме, само че в Румъния би трябвало да стартираме да продаваме в границите на един-два месеца. Няма да имаме офис там, всичко ще изпълняваме отдалечено от България. Имаме към този момент и нов дребен вложител, само че продължаваме да търсим и по-големи капитали, тъй като се опитваме да растем.

Имате ли проблем с доставките към вас?

Засега няма проблем, доставчиците съумяват да обезпечат всичко в точния момент. Евентуално може да има някакъв интервал, в който китайската стока малко да се забави, само че поради по-слабото търсене на този вид артикули тъкмо сега, това няма да се усети.

Очаквате ли този растеж да се резервира до края на годината, какви са прогнозите ви?

Предполагам, че ще имаме нарастване на оборота може би с 30-40%. Кризата се отразява на всички, само че в тази обстановка нашият бизнес печели.

Интервюто взе Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР