© Stephen Hird Най-голямата застрахователна компания във Великобритания Prudential ще

...
© Stephen Hird Най-голямата застрахователна компания във Великобритания Prudential ще
Коментари Харесай

Най-големият британски застраховател разделя бизнеса си на две до края на годината

© Stephen Hird Най-голямата застрахователна компания във Англия Prudential ще раздели бизнеса си на две до края на годината. Този ход е част от тактиката на застрахователя за коренно преструктуриране, до което се стигна поради неустойчивостта на пазара, породена от Brexit, комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай и митингите в Хонконг, оповестява Financial Times.

Новината за разделянето на бизнеса на компанията пристигна, откакто Prudential разгласи финансовите си резултати за първите шест месеца на годината. Оперативната облага отбелязва растеж от 13% по отношение на предходната година до 2.7 милиарда паунда, а също по този начин е и доста над прогнозите на анализаторите. Печалбата от бързоразвиващия се азиатски бизнес се усилва с 14%, като растежът в Хонконг, Китай и Сингапур компенсираха спада в Индонезия.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Плановете

Плановете за обособяване на бизнеса на компанията в Обединеното кралство от останалата част от групата са в ход от март месец предходната година, когато застрахователят разгласи, че M&G Prudential ще бъде обособен от американските и азиатските интервенции. Когато тези проекти бяха оповестени не беше ясно дали разделянето ще се случи през 2019 или през 2020 година

През предходната седмица основният изпълнителен шеф на Prudential Майк Уелс съобщи, че разделянето на бизнеса ще се случи по-късно тази година. Това ще сътвори нова компания в лондонския борсов показател FTSE 100 с пазарна капитализация от към 7 милиарда паунда. " Очакваме да приключим отделянето на M&G Prudential през четвъртото тримесечие на 2019 година Подготвяме се и за прекосяването на Prudential plc под контрол на Хонконгската застрахователна работа ", сподели Уелс.

Промените

Той добави, че вероятността за безуспешен Brexit, съчетана с митингите в Хонконг и комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, няма да засегне проектите на компанията. " Структурирахме разделянето на бизнеса по подобен метод, че да не е належащо да усилваме капитала ", разяснява още основният изпълнителен шеф на компанията. Застрахователят ще промени името на бизнеса си на M&G преди разделянето, макар че възнамерява да резервира марката Prudential за някои от своите бизнеси.

" Имаме щастието да имаме два мощни марката, всеки с богато завещание. Като интернационален бизнес, опериращ на 28 пазара, се нуждаем от едно корпоративно име, което можем да използваме в международен мащаб ", разяснява основният изпълнителен шеф на М&G Prudential Джон Фоли. Тази смяна ще разграничи новата компания от Prudential plc и от основаната в Съединени американски щати Prudential Financial. Акционерите ще получат една акция в M&G за всяка акция, която имат в Prudential plc.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР