© Силвия Златкова За компаниятаКомпанията е сред най-големите в мебелния

...
© Силвия Златкова За компаниятаКомпанията е сред най-големите в мебелния
Коментари Харесай

Мебели без граница

© Силвия Златкова За компанията

Компанията е измежду най-големите в мебелния бранш. Фирмата е основана през 1995 година и е благосъстоятелност на локалния предприемач Йордан Ковачев. Под шапката на компанията майка са разнообразни сдружения от мебелния отрасъл - " Матраци НАНИ ", " Зона дом " (веригата Zona for home), " Кова жанр " (дивани и др.) и други. През последните години оборотът на " Паралел " пораства. Компанията е снабдител на веригата IKEA, за която създава тапицирани възглавнички за градинска мебел, за табуретки и за кухненски столове. Още по тематиката
Хумус от Севлиево в Qatar Air

Опакованата близкоизточна храна отваря вратите на света за " Вернада "
17 юни 2018
Две е повече от едно

Възраждането на област Габрово минава през локална интензивност, ексцентрични хрумвания и общи дейности на Габрово и Севлиево
11 юни 2018 Статията е част от специфичното издание на " Капитал Градовете: Габрово ". Всички текстове по тематиката може да откриете тук.

" Двойно ще увеличим през идващите три години осъществения през 2017 година оборот от 65.2 млн. лева За нас опциите за реализиране на нови и по-добри индикатори са налице ", споделя притежателят на мебелната компания " Паралел " Йордан Ковачев. Това, което му дава убеденост да направи тази прогноза, са софтуерната подсигуреност, качеството на суровините, които компанията създава и влага в подготвени произведения, и най-много подписаните контракти и растящият интерес от страна на компаниите, с които които " Паралел " си партнира.

Компанията, основана в Севлиево, започва нова инвестиция в региона на нововъведенията, обвързвана с създаване на спомагателен сграден фонд, закупуване на софтуерното съоръжение, позволяващо да се внедри новаторска и безотпадна технология на международно равнище, и създаване на втори изцяло автоматизиран склад вид Radio Shuttle. Стойността на инвестицията е 20 млн. лева

Закритата експлоатационна повърхност, с която разполага и създава артикули, е над 50 000 кв.м. Направените в интервала на развиване вложения са за над 45 млн. лева

Една компания - няколко производства

" Паралел " ЕАД е компания с няколко обособени производства и с над двадесетгодишна история. Базата й е модерно оборудвана, функционална и включва съвременно обзаведена административна постройка.

" Преди осемнадесет години започнахме на " зелено поле ". За времето от този момент създадохме това неповторимо дружество с разнообразни по своята същина производства. Мотивацията ни беше да изградим структурирани, съвременни, високотехнологични производства, обединени в ангажирано към хората дружество. Трябваше да е стойностно, да дава занаят на хората и да е с трайно наличие на картата на района ", споделя Йордан Ковачев.

На същия този терен е построено единственото по рода си в България произвеждане на полиуретанова пяна, основано е съвременно складово стопанство за първични материали и е въведена в употреба най-хубавата софтуерна линия за безотпадно произвеждане.

" Развихме и оптимизирахме продукта и на тази основа създадохме матраци НАНИ – най-популярната и харесвана марка матраци. Залагаме на маркетингови принадлежности за изследване на пазара. Удовлетвореността и желанията на нашите клиенти са от извънредно значение за нас. Имаме построен изцяло автоматизиран склад вид Radio Shuttle, както и голям брой стандартни хранилища. Чрез тях обезпечаваме в количествено и качествено отношение съхранението на суровините и продуктите с нашите търговски марки, заключи Йордан Ковачев.

Компанията разполага със лична складова и дистрибуторска мрежа в страната. Това разрешава бързо постигане на новите артикули и цялостно покритие на българския пазар.

С стартирането в употреба на линии за произвеждане на нетъкан текстил и в комплект с полиуретановите артикули е направена сериозна поръчка компанията да стане сигурен и благонадежден снабдител за водещи европейски и международни компании в търговията на артикули за бита в сегмент " Напълнени произведения ".

Разработката, софтуерната аргументация, производството, окомплектоването на съществени първични материали на една площадка - полиуретан и нетъкан текстил, в готово произведение прави компанията желан сътрудник. Възможността за вярно запазване и експедирането на продукцията при предпочитание на клиента дава на компанията логистично преимущество.

Мебелното произвеждане на " Паралел " е синоним на традиция и качеството. Продуктите на компанията се осъществят както на българския, по този начин и на европейския пазар.

Хората – в центъра на триумфа

" Хората са в центъра на триумфа на актуалния бизнес и ние постоянно сме залагали на това ", безапелационен е Йордан Ковачев. Полагаме доста старания, с цел да превърнем " Паралел " в едно привлекателно място за работа. Провеждат се фирмени политики, разнообразни начинания, посредством които компанията съумява освен да работи крепко, само че и екипът й да се забавлява. Към момента в " Паралел " работят над 850 служащи и чиновници, от които 220 с висше техническо и икономическо обучение.

" Стартирахме през далечната 1995 година с дребен завод за произвеждане на мебели и всичко, което си пожелавахме през годините, в този момент е действителност. Нашите служащи и чиновници, нашите клиенти ни дават убеденост да вървим напред и да продължим да мечтаем под мотото " Паралел без граници ", добавя Йордан Ковачев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР