© Samsung Оценка 85/100 ПлюсовеОтличен компактен дизайнЕкранът не отстъпва на

...
© Samsung Оценка 85/100 ПлюсовеОтличен компактен дизайнЕкранът не отстъпва на
Коментари Харесай

Добрият по-малък брат

© Samsung Оценка 85/100 Плюсове Отличен стилен дизайнЕкранът не отстъпва на по-големите модели в сериятаБезжично зареждане Минуси Двойна, а не тройна камераПо-малка батерия През последните години имаше две съществени трендове при топ смарт телефоните: от една страна, ставаха все по-големи, а от друга - все по-скъпи. Но не всеки консуматор е подготвен да дава хиляди за телефон. Нито пък желае голям екран. В Samsung считат, че са разкрили вярната формула - да оферират многообразие на клиентите си. Пример е най-малкият (и евтин) представител във флагманската серия Galaxy S10 - S10e. Дизайн и екран
Samsung Galaxy S10e има най-ниската цена измежду цялата фамилия S10, включваща обичайния Galaxy S10, по-големия Galaxy S10+ и Galaxy S10 5G. Но въпреки и да им отстъпва по някои индикатори, моделът си остава флагмански. Доказателство е премиум дизайнът му - стъкленият тил, металните страни, дисплеят, покриващ цялата предница. AMOLED екранът е 5.8 инча FHD+ (2280x1080) и не е объл в профил като S10 и S10+, което за нас е повече плюс, в сравнение с минус. Samsung са водачи в региона на екраните и въпреки и с по-малка резолюция от останалите модели в серията дисплеят на S10e очевидно не им отстъпва.

Селфи камерата е вградена в горната дясна част на екрана. Също по този начин отбраната е Corning Gorilla Glass 5, а не 6 както при по-големите събратя. Друга разлика е при датчика за отпечатъци, който не е в екрана, а е в бутона за включване в профил вдясно. В множеството случаи се показва по-бързо от този на по-скъпите модели. Така или другояче потребителят може да отключва модела и с лицето си. От лявата страна са бутоните за звука и този за включване на асистента на Samsung Bixby.
На стъкления тил е само двойната задна камера (още една разлика), която напълно леко изпъква от главното тяло. Отдолу с изключение на USB-C входът има и жак за слушалки. Хардуер, батерия и програмен продукт
Samsung Galaxy S10e употребява личния процесор на южнокорейския колос Exynos 9820, който се намира и в S10 и S10+. Предлага се с 6 GB RAM (8GB при S10+) и 128 GB вътрешна памет (има и microSD слот). Въпреки по-малкото оперативна памет телефонът не отстъпва по експедитивност. Софтуерът употребява интерфейса на Samsung One UI, основан на Android 9 Pie. Той става все по-рафиниран, откакто компанията направи редица промени по него. Samsung дава обещание и тригодишна софтуерна поддръжка и ъпдейти за цялата серия S10.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Още една разлика по отношение на по-големите модели е батерията, която при S10e е 3100mAh по отношение на 3400mAh при S10 и 4100mAh при S10+. Въпреки по-малкия си размер в директна конкуренция със S10 моделът се показва идентично и даже в някои случаи устоя повече, най-много поради FHD+ екрана. Моделът поддържа и бързо безжично зареждане, както и опция за зареждане на други устройства (например Bluetooth слушалки).
Камера S10e е единственият в серията, който употребява двойна задна камера. Първата е 12 мегапиксела широкоъгълна, а втората - 16-мегапикселова ултра широкоъгълна. Въпреки обстоятелството, че изостава по този индикатор от S10 и S10+, резултатите са повече от положителни, във всевъзможни условия. Заедно със събратята си преди време моделът получи и ъпдейт до независим нощен режим (тъй наречения Night Mode), който се показва обичайно, въпреки и да отстъпва от Pixel 3 на Гугъл, който ни служи за препоръка в тази област. Предната камера е същата като в Galaxy S10 - 10MP с автофокус и оптичен стабилизатор. Оценка Samsung Galaxy S10e е по-евтин вид на S10 и S10+, само че не е по-ниска класа от тях. В Samsung не са лимитирали модела с по-бавен процесор или по-лош дизайн. Да, той няма пръстов отпечатък в екрана или тройна камера. Но южнокорейският колос е избрал да включи най-силните страни на смарт телефоните си в по-стегнат формат, и то на по-достъпна цена. В момента S10e се предлага от 1020 лева нагоре в някои онлайн магазини и с по-големи отстъпки от операторите. Цената му е към 250-300 лева под тази на S10, което го прави един от най-хубавите на пазара на тази стойност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР