© Pexels Още по темата Започват номинациите за най-добрите стартъпи

...
© Pexels Още по темата Започват номинациите за най-добрите стартъпи
Коментари Харесай

Стартъпи в сферата на здравеопазването могат да кандидатстват в InnoStars Awards

© Pexels Още по тематиката
Започват номинациите за най-хубавите стартъпи в България и района

Победителите ще могат да вземат участие на интернационалния край на CESAwards
7 май 2018
Стартиращи компании могат да се включат в надпреварата на DigitalK

Победителят ще завоюва премия от 10 хиляди евро
29 апр 2018 Стартиращи компании, микро- и дребни предприятия, които създават софтуерни решения в областта на опазването на здравето, могат да се включат в конкуренцията InnoStars Awards. Тя е част от самодейността EIT Health и е подкрепена от Европейския комитет на районите и Европейския институт за нововъведения и технологии. Желаещите могат да аплайват на уеб страницата на състезанието, където да попълнят подробни данни за бизнеса си на британски език, не по-късно от 15 май. Сред условията са участниците да имат към този момент създаден първообраз на плана си, който могат да показват. Освен от България за InnoStars Awards могат да аплайват бизнеси от още 27 страни от Европа.

Хронология на конкуренцията

Състезанието ще се организира в два стадия. До 1 юни ще бъдат определени общо 25 компании, които ще преминат през поредност от образования и наставнически стратегии, както и ще получат безплатно финансиране от 8 хиляди евро за развиване на плановете им. В средата на юни ще се организира тъй наречените обучителен bootcamp с всички участници, а до 15 октомври всеки от тях ще би трябвало да показа подготвен създаден бизнес проект.

Във втория стадий на InnoStars Awards, който ще се организира на 30 ноември, участниците ще показват бизнес проекта си пред интернационално жури, формирано от експерти в областта на опазването на здравето. То ще избере трите най-перспективни плана в надпреварата, които могат да оказват помощ на оптимален брой хора и имат проект за разгръщане на бизнеса си. Победителят ще получи парична премия от още 25 хиляди евро, класиралата се на второ място компания – 20 хиляди евро, а тази на третото място ще получи надлежно 15 хиляди евро.

Други стратегии

В рамките на самодейността EIT Health се провеждат още две стратегии за започващи компании. Това е конкуренцията Go2China за бизнеси, ориентирани към китайския пазар, която дава вътрешно знание за пазара, срещи с рискови вложители, както и представители на високо ниво на държавното управление в Шенжен, а крайният период за кандидатстване е 14 май.

Стартъпи в региона на биотехнологията, медицинските технологии и електронното опазване на здравето могат да се включат и в 4-месечната акселераторска стратегия Venture Lab в Будапеща, а срокът да кандидатстване е 11 юли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР