© Peter Andrews Още по темата Unicredit и пълната Трансформация

...
© Peter Andrews Още по темата Unicredit и пълната Трансформация
Коментари Харесай

Полската Bank Pekao планира да влезе на пазара във Великобритания

© Peter Andrews Още по тематиката
Unicredit и цялостната " Трансформация "

Най-голямата банка в Италия се пробва да реши казуса с насъбраните милиарди евро неприятни задължения
17 фев 2017
Unicredit продава каузи си в полската Pekao за 2.38 милиарда евро

Купувачи са локалният фонд за развиване и най-големият осигурител в страната
9 дек 2016 Втората по величина банка в Полша - Bank Pekao, обмисля да стъпи на пазара във Англия. Това включва отварянето на клонове и потребление на цифрова платформа за онлайн банкиране за привличането на 1 млн. поляци в страната, оповестява Financial Times.

Действието е част от по-голям проект на новия управнически екип, който се стреми към разгръщане на интернационалната активност на компанията, и акцентира значимостта на технологиите в развиването на банките на интернационалните пазари, даже и без построяването на сериозна клонова мрежа. По предварителна информация полският консорциум, който е притежател на Bank Pekao, откакто я закупи от UniCredit през 2016 година, е наел експерти от бранша и сега премисля опцията да отвори порти в Лондон, с цел да обслужва частните и корпоративните си клиенти.

Решението

От присъединението на Полша в Европейския съюз през 2004 година до момента, данните сочат, че почти 1 млн. полски жители са се открили във Англия, от които 30 хиляди имат свои компании, а други 80 хиляди са независимо заети. Освен тях огромни полски компании също интензивно навлизат на запад, наклонност изключително видна през последните години, и това се явява значим фактор при вземането на решения за разгръщане на банковия бизнес.

" Корпоративните ни клиенти все по-осезаемо ускоряват наличието си на Острова. В допълнение частните капиталови фондове още веднъж обръщат взор към Централна Европа, а в този подтекст Полша е най-голямата и постоянна стопанска система ", разяснява основният пълководец на Bank Pekao Пьотр Ветмански.

Поради това отварянето на офиси може доста да улесни обслужването на този вид клиенти, излиза наяве от изказване на Ветмански, само че съгласно него банката би трябвало да се концентрира точно върху цифровата си платформа за онлайн банкиране. Това се дължи на готовността на финансовата институция изцяло да интегрира програмата и съответното увеличение на набора от предлагани услуги към бизнес клиентите, включващи овърдрафт, ипотеки, валутни разплащания и други. " Технологичната инфраструктура в този момент може да бъде построена много бързо на релативно допустими цени ", разяснява Ветмански. В момента по плана работят към 10-15 чиновници, като преди формалното му стартиране банката ще би трябвало да мине през утвърждение от регулаторите в Полша и Англия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР