© Paysafe Още по темата Валутните преводи все още са

...
© Paysafe Още по темата Валутните преводи все още са
Коментари Харесай

Услугата за парични преводи Skrill Send Direct е активна за България

© Paysafe Още по тематиката
Валутните преводи към момента са ни скъпи

България е в зоната за еврови парични прехвърляния SEPA, само че с доста дребни изключения това не се отразява на качеството и таксите за клиентите
23 фев 2018
Управлявай тези финанси

Какво ново при приложенията за персонални спестявания и вложения
2 фев 2018 Една от водещите компании в областта на електронните парични прехвърляния Paysafe разгласи, че услугата й за директни преводи Skril Send Direct е дейна към този момент и за България. Основната специфичност на системата за преводи е опцията да се изпратят пари от един електронен портфейл посредством изтъкване на IBAN на получателя или посредством негов email да вземем за пример, и то без да е наложително получателят да е клиент на Skrill. Потребителите на Skrill могат да правят преводи в над 35 страни от целия свят в 40 разнообразни валути. Проверка на " Капитал " сподели, че системата е дейна от 10 януари за Русия и други страни в района.

От компанията означават, че услугата е създадена от българския й екип. В България сдружението има офис с разработчици, като към края на 2016 година в него са работили над 600 чиновници. " Skrill Send Direct ще добави същинска стойност за българските консуматори посредством бързите, лесни и сигурни интернационалните парични преводи, които предлага. Много от нас имат родственици и другари, които живеят отвън България. Skrill Send Direct ще обезпечи на тях, както и на потребителите в страната, наличен, комфортен и явен метод да изпратят пари на техните близки ", разяснява генералният шеф на Paysafe - България, Мирослав Божилов.

Каква е цената

Според данни, оповестени на уеб страницата на компанията, таксата за осъществяване на паричен трансфер през системата е 1.45% от изпратената сума, като минималната такса е 1 лев. Получателите не дължат такса за входящ превод. Захранването на сметка в системата е гратис с банков превод, обаче се заплаща - в случай че се прави посредством платежна карта – 1.90% посредством пластика на Visa и 1% през биткойн. Изтеглянето на пари назад коства 5.5 евро за превод към банкова сметка или 7.5% от трансферираната сума, в случай че парите се трансферират към платежна карта Visa. Освен това, в случай че при паричните преводи има превалутиране, с изключение на разликата във валутния курс Skrill постанова такса от 3.99% от обслужената сума. Освен това, в случай че консуматор на Skrill не е бил деен в продължение на над 12 месеца, от сметката му ще бъдат изтеглени 3 евро такса.

Какви са другите възможности

За съпоставяне, банковите валутни преводи в България костват сред 0.15% и 0.22% от изпратената сума, само че би трябвало да се означи, че минималната такса е към 20 евро. От друга страна, редица fintech компании като Revolut, Mistertango и Paysera правят валутни преводи в границите на SEPA против по-малко от 1 евро и без такса за зареждане на сметка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР