© Pawel Kopczynski Alphabet, компанията майка на Google, отбеляза най-лошия

...
© Pawel Kopczynski Alphabet, компанията майка на Google, отбеляза най-лошия
Коментари Харесай

Резултатите на Alphabet изненадаха неприятно инвеститорите

© Pawel Kopczynski Alphabet, компанията майка на Гугъл, означи най-лошия си ден на борсата от 2012 година, откакто акциите ѝ изгубиха 7.5% от цената си в понеделник поради прекомерно слаб растеж през първото тримесечие, написа Reuters. Увеличаващата се конкуренция в областта на цифровата реклама, проблемите в бизнеса със смарт телефони и измененията в YouTube изплашиха вложителите.

Общо приходите за интервала са се нараснали със 17% до 36.3 милиарда $ – под упованията на вложителите, които се опасяват от възходящата конкуренция в цифровата реклама, от където идва голямата част от приходите на групата. Според финансовия шеф на компанията Рут Порат по-слабият растеж на приходите се дължи на валутни промени, по-силна конкуренция и промени в продукта.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Печалбата за първото тримесечие е 6.7 милиарда $, също под упованията на анализаторите от Уолстрийт, които предвидиха 7.3 милиарда $.

Рекламни проблеми

Компанията е под напън от страна на рекламодателите да затегне контрола във връзка с рекламите във видео платформата YouTube, тъй че те да не попадат върху всевъзможен вид наличие. Проблеми за компанията има и в друга рекламна тенденция – мобилната, където компанията за момента не се оправя с това да открие верния микс от формати, които да употребява на мобилни устройства и гласови асистенти.

По време на диалога с анализатори след оповестяването на резултатите съвсем всички въпроси бяха ориентирани към приходите на компанията, само че представителите на Alphabet избягваха да приказват в конкретика и множеството въпроси останаха без отговор.

Според Порат предходната година YouTube е направила огромен скок в приходите през първото тримесечие, само че подобен не е имало през тази година. 85% от приходите на Alphabet идват от рекламния бизнес на Googlе.

Сундар Пичай, изпълнителен шеф на Гугъл, добави, че вложителите би трябвало да чакат още закъснение в растежа на приходите в бъдеще, тъй като компанията се концентрира върху дълготрайните си проекти. " Ще има някои отклонения в тримесечията понякога, само че оставаме уверени във опциите си ", разяснява той.

Всички огромни съперници на Гугъл в цифровата реклама, като Фейсбук, Amazon, Snap и Twitter, означиха доходи над упованията на вложителите през миналата седмица.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР