© Надежда Чипева С плюшени розови седалки се сдобиха някои

...
© Надежда Чипева С плюшени розови седалки се сдобиха някои
Коментари Харесай

БДЖ и розов плюш

© Надежда Чипева С плюшени розови седалки се снабдиха някои от машинистите на БДЖ. Щастливото обзавеждане се материализира, откакто в обществените мрежи и медиите бяха публикувани фотоси, показващи мизерните условия, в които работят тези, които карат влаковете. На фотосите се видя железна рамка на стол, наподобяващ ученическите от времето на соца, върху която при положително стичане на събитията има продънена седалка от горната страна. На част от столовете машинистите въобще не могат да седнат, тъй като ще паднат, демонстрираха телевизионните репортажи. А всичко това в композиция с " високите " скорости на БДЖ обезпечава един много безконечен работен ден, изпълнен с битови неудобства.

" Фотосите мъчно кореспондират с упоритите изказвания на някогашния централен нападател на четвъртодивизионния Локо-БДЖ и изпълнителен шеф на националния жп транспортьор Владимир Владимиров, че нещата в ръководената от него за трети мандат компания се усъвършенстват ", написа OffNews.

Новите 26 седалки са създадени от самоковската компания " Транстех " против 1000 лева на численост, споделиха пред " Капитал " от БДЖ. Тази информация не е налична в Агенцията по публични поръчки, защото общата й сума не минава прага, очакван по закон за наложителен конкурс. Седалките обаче ще могат да се движат нагоре и надолу, а облегалката може да се контролира напред и обратно. Те, несъмнено, като всичко в БДЖ ще бъдат въведени " поетапно ".

Трескаво разработване на столове тече и в самото БДЖ, което е произвело в личните си депа 40 седалки за помощник-машинисти, които са по-просто устроени от тези за капитаните на влака. Тяхната численост би трябвало да доближи общо 120. БДЖ очевидно се усеща квалифицирано със задачата да създава седалки, като идната порция от 70 за баш машинисти държавното сдружение има намерение още веднъж да направи единствено.

Темата със столовете на машинистите е остаряла като БДЖ. През 2015 година клуб Z разгласява публикация за насладата, която може да провокира една пътническа седалка, инсталирана на досегашния избушен стол на машиниста. " И въпреки че се прокрадват подозрения от вида: " Това ли са тези " ултрамодерни столове ", купени за баснословни суми от всякакви " не инцидентни " компании и дето костват колкото цяла холна гарнитура ", то като цяло отношението към нововъведението е доста позитивно ", написа тогава изданието. " В пъти по добре е от табуретката, която ползвахме досега. "

Сега вълнението е още по-голямо и след въвеждането на новия розов разкош машинистът Божидар си разреши да помечтае и по- на едро пред камерата на bTV: " Искам нови локомотиви. Може ли да си поръчам. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР