© Надежда Чипева Още по темата КЗК обяви мегапоръчката на

...
© Надежда Чипева Още по темата КЗК обяви мегапоръчката на
Коментари Харесай

БДЖ се опита да продаде товарните вагони на теснолинейката

© Надежда Чипева Още по тематиката
Комисия за защита на конкуренцията разгласи мегапоръчката на БДЖ за нови влакове за противозаконна

Държавният транспортьор не е съумял да потвърди, че ще може да подсигурява заплащанията си до края на контракта на поръчката
13 ное 2018
Новият транспортен министър сменя управлението на БДЖ

Владимир Владимиров, Велик Занчев и Филип Алексиев подава оставките си (Обновена в 18:08)
8 ное 2018
БДЖ ще получи 100 млн. лв. за покупка на нови влакове през 2020
18 юли 2018 Два дни откакто БДЖ стартира да разпродава товарните си вагони, които се движат по теснолинейката Септември - Добринище, министърът на превоза Росен Желязков спря начинанието.

Първият търг с скрито наддаване се е провел на 20 ноември, като броя за продажба е 359 вагона, а цената от 2315 до 3921 лева Вторият търг беше плануван за 30 ноември, само че беше спрян от министъра, до момента в който не се обясни дали продажбата им е стопански обоснована, оповестиха от Министерството на превоза.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Родопската теснолинейка

Новината за търга беше публикувана от уеб страницата на родопската теснолинейка (www.tesnolineikata.com), зад който стоят младежите Кристиан Ваклинов и Ивайло Механджиев.
През 2013 година Кристиан изпрати писмо до тогавашния министър председател Пламен Орешарски, в което изясни в детайли какъв брой е значима за хората в Родопите теснолинейката, която се движеше с орязан график, по какъв начин жп линията е неповторимо инженерингово оборудване, по какъв начин за нея има задоволително пасажери и може да бъде съответна и в бъдеще време. Събира и подписи в отбрана на теснолинейката и тя беше съхранена.

Товарно бъдеще Сега уеб сайтът осведоми, че на процедура БДЖ желае да продаде всички товарни вагони на теснолинейката, като незнаен предприемач от София е ходил до Добринище на оглед за тях. От уеб страницата напомнят, че през тази година румънска компания е закупила 11 от товарните вагони на теснолинейката, като те са били ремонтирани и се експлоатират с туристическа цел.

Проверка на уеб страницата е посочила, че видовете товарни теснопътни вагони са 6 типа – цистерни, дървени фургони, железни фургони, платформи и вагони за насипни товари, както и два прототипни вагона за транспорт на зърнени култури, като от организацията се надяват БДЖ да ресурси по няколко от другите видове най-малко с туристическа цел.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР