© Надежда Чипева Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че свива прогнозата

...
© Надежда Чипева Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че свива прогнозата
Коментари Харесай

Ryanair свива прогнозата си за 2020 г. и може да затвори бази и линии

© Надежда Чипева Нискотарифната самолетна компания Ryanair разгласи, че свива прогнозата си за 2020 година за растеж на пасажерите поради закъснение на доставките на самолетите Boeing 737 Max. Превозвачът заяви и че може да се стигне до затваряне на бази и линии. Авиокомпанията е поръчала 58 броя самолети от американския самолетопроизводител, като съгласно най-оптимистичните упования от тях през идната година могат да дойдат към 30.

От София към този момент не се планува стесняване на програмата, оповестиха от авиопревозвача пред медиите, като през този зимен сезон даже ще има и нови линии, измежду които Марсилия.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 5 млн. пасажери по-късно

На българския пазар компанията регистрира, че е превозила 5 млн. пасажери. До среднощ в петък пък ще има ликвидация на билети за октомври на цени от 19.99 евро. Компанията напомня, че през този летен сезон оперира 25 маршрута от София, измежду които 6 нови: Тел Авив, Милано (Бергамо), Киев, Единбург, Каламата и Ханя.

През зимния сезон ще има и напълно нови полети - до Марсилия да вземем за пример, като някои от новите зимни все още се извършват единствено през лятото. (Сред новите в зимната стратегия са още Тел Авив, Париж (Бове), Ийст Мидландс, Киев, Минало, Бергамо, като преди този момент полетът беше до Милано, (Малпенса).

През лятото компанията има 3 линии от Бургас до Варшава и Краков и до Братислава, като през предишното лято броят на линиите беше 11, само че огромна част от тях бяха затворени, защото не са посочили задоволително положителни резултати и потенциалът на самолетната компания е бил пренасочен. От Пловдив компанията лети до Лондон, Станстед.

Свиване на базите

В интернационален мащаб пред Ryanair има редица незнайни. Прогнозата на превозвача се свива от 7% на 3% растеж на пасажерите през идващото лято. Това понижава оценката на трафика за годината до март 2021 година до към 157 милиона от 162 милиона.

Ирландската компания съобщи в понеделник, че това ще окаже въздействие върху работните места, като ще има съкращения на бази или в някои от тях на полетните стратегии през зимата на 2019 година и лятото на 2020 година

От Ryanair обявиха, представени от Reuters, че ще стартират разисквания с летищата, с цел да се дефинира кои от базите са с ниска продуктивност и генерират загуби и ще бъдат затворени или редуцирани от ноември 2019 година

Когато падне аероплан

Спирането на доставките на Boeing 737 MAX стана факт след самолетната злополука в Етиопия, в която откриха гибелта си 157 души. Тя беше предшествана от друга със същия тип аероплан в Индонезия. Производителят стартира работа върху софтуерно решение, което да реши казуса с машините. Надеждата на Ryanair е 737 MAX да се върне в употреба преди края на годината.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР