© Надежда Чипева LogSentinel е големият победител в тазгодишната стартъп

...
© Надежда Чипева LogSentinel е големият победител в тазгодишната стартъп
Коментари Харесай

LogSentinel спечели стартъп състезанието на DigitalK 2019

© Надежда Чипева LogSentinel е огромният победител в тазгодишната стартъп конкуренция, част от софтуерната конференция DigitalK, проведена от " Капитал " в партньорство с NEVEQ и LAUNCHub. Екипът създава решение за отбрана на чувствителни данни, употребявайки блокчейн технологиите. Компанията получи огромната премия от 10 хиляди евро абсолютно финансиране за развиване на бизнеса си.

Тази година в надпреварата бяха предоставени и спомагателни награди. Финалистът gaida.ai получи 10 хиляди евро под формата на конвертируеми облигации от CEO Angels Club. Наградите в тазгодишното издание на надпреварата включват и медийно отразяване на компанията в уеб страницата Trending Topics на стойност 3 хиляди евро, която беше извоювана от стартъпа 15toGo.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Повече от 100 интернационалните започващи компании участваха в надпреварата тази година. В първия ден от конференцията авансово определените 14 стартъпа показаха плановете си през жури, формирано от бизнесмени, вложители и бизнес ангели от целия свят. От всички компании бяха определени четирите най-перспективни, които стигнаха до огромния край. В края на DigitalK те показаха бизнесите си пред необятната аудитория. В състава на журито на огромния край бяха Мирела Йорданова, управител в Гугъл for startups, Адео Реси, основател на акселератора Founders Institute, Стефан Ганчев, сътрудник във фонда LAUNCHub Ventures, Марвин Лиао, сътрудник в 500 Startups, шефът на българския клон на Founders Institute Милен Иванов и Иван Василев, член на УС на BESCO.

Големият победител

Победителят в тазгодишното съревнование на DigitalK, започващата компания от България LogSentinel, създава блокчейн технология за осведомителна сигурност. Тя оказва помощ на клиентите си да подсигуряват, че техните данни са предпазени. Информацията, с която оперира стартъпът е напълно криптирана. Бизнесът на LogSentinel е напълно B2B насочен, а решението се употребява към този момент от Райфайзен банк и Държавната организация за електронно ръководство. Проектът им включва табло с мониторинг в действително време на всички дейности на потребителите в системата с данни. Компанията предлага и функционалност, с която търси измами, уведомявайки в случай че някой направи опит за корист. LogSentinel неотдавна завоюва и надпреварата GovTech Pioneers Challenge в Австрия.

Финалистите в конкуренцията

Българската компания 15toGo, създава платформа за групови пътувания. По сходство на обществените мрежи всеки консуматор си основава профил, в който показва своите ползи и места, които желае да посети. От другата страна на платформата са туристически организации, които разгласяват предложения за екскурзии. Така потребителите могат да избират мечтаната от тях оферта и в границите на 15toGo да се сприятелят с хора, които също са показали интерес и дружно да провеждат пътешествието си.

Сред финалистите беше и българският стартъп Payhawk. Компанията предлага финтех платформа, която улеснява дребните и междинните компании в ръководството на бюджетите им. Тя издава корпоративни дебитни карти, както и софтуерно приложение, което събира и разчита данни от фактури и касови бележки, като по този метод отстранява потребността от разходни доклади. Основателите и шефовете на компании могат в действително време да наблюдават и управляват разноските си. Служителите пък са улеснени посредством корпоративната карта и няма потребност да употребяват своите и след това да осчетоводяват всичко и да чакат възобновяване на средствата.

Българската започваща компания gaida.ai дава решение за сътрудниците на недвижими парцели, благодарение на изкуствен интелект, който автоматизира процеса на работа с клиентите им. Дигитален сътрудник работи паралелно с действителния, като поема тежестта по цялото обслужване до договорката. Софтуерът подрежда парцелите на пазара персонализирано съгласно критериите на клиента. Компанията към този момент има над 26 клиента по света.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР