© Надежда Чипева Летище Варна, което през 2018 г. обслужи

...
© Надежда Чипева Летище Варна, което през 2018 г. обслужи
Коментари Харесай

Лятното разписание на летище Варна с нови дестинации

© Надежда Чипева Летище Варна, което през 2018 година обслужи полети до 115 дестинации, разгласи графика си за идния сезон. Това лято новите дестинации за летището са 4: Ливърпул в Обединеното кралство, Жельона Гура в Полша, Каунас в Латвия и Даламан в Турция.

Авиокомпаниите, които не са обслужвали летище Варна предходната година, само че ще извършват полети това лято са 7: EasyJet Europe (до Берлин, Германия), GetJet (до Вилнюс, Литва), LOT - Polish Airlines (до Варшава и Катовице в Полша), Flexflight Aps (до Билунд и Алборг в Дания), Ural Airlines (до Москва, Русия), AMC Aviation (до Варшава, Полша) и Skyup ( до Киев, Украйна).

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Чудесно е да забележим, че търсенето от Полша продължава. Британският и чешкият пазар също се развиват ", съобщи Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на " Фрапорт България ", компанията - концесионер на летище Варна.

Друга добра вест за летището на морската столица е базирането на втори аероплан на Wizz Air. С това нискотарифната самолетна компания ще обнови честотата на някои от осемте си сегашни дестинации, а от юли ще добави и 6 нови: Париж, Ливърпул, Копенхаген, Хамбург, Кьолн и Берлин.

" Предвид историческите растежи на трафика през последните 3 години за нас ще бъде предизвикването да поддържаме равнищата на напредък. Разбира се, ние ще продължаваме да привличаме сътрудници ", сподели Хеппе.
Очакванията на " Фрапорт България " за 2019 година са за лек спад на пътникопотока – в границите на 8%. Според изпълнителния шеф на компанията наклонността е безусловно естествена предвид на засилващата се конкуренция от останалите туристически дестинации.

Концесионерът продължава и напъните си за модернизиране на летище Варна. Вече е стартиран планът по разширение и рехабилитация на перона за въздухоплавателни средства. През втората половина на актуалната година ще стартира проектирането на нова постройка за работа " Пожарна сигурност ", както и планът за рехабилитация на пътека за рулиране " Еко ". Очаква се двата плана да бъдат осъществени в интервала 2020-2021 година В рамките на същия интервал ще се осъществя и рехабилитация на пътеки за рулиране " Браво " и " Делта ".

През първите 12 години на концесията " Фрапорт България " е вложила 199 милиона лв. в летище Варна, вследствие на което летището може да се похвали, че извършва най-високите европейски стандарти за сигурност съгласно EASA – европейската организация за авиационна сигурност, която стандартизира дейностите на летищата в сферите на сигурността и ефикасното потребление на запаси.

Една от главните цели на " Фрапорт България " е да обезпечи най-хубави условия освен за превозвачите, само че и за всички пасажери. Ето за какво предходната година на територията на летище Варна бе открит единственият за страната магазин на американската фешън компания Victoria`s Secret. Модерният пътнически терминал на летището предлага и други търговски обекти, както и детски кътове наоколо до тях. През летния сезон разполагаем на пасажерите са следните обекти: ресторант за бързо хранене McDonalds, две кафетерии Costa Coffee, Sky Snack Bar, Bottega Prosecco Bar и Ice’N’Go – профилиран сладоледен киоск, който предлага неповторим млечен десерт, подготвен от 100% натурални съставки, замразени при -197°С.

Разнообразна селекция от локални виновност и висококачествени български сирена и месни артикули, както и неповторими сувенири и дарове за всеки пасажер има в българския базар, а на откритите тераси в зоната за изчакване преди полет пасажерите могат да се насладят и на други кулинарни изкушения.

" Фрапорт България " е германско-българскa компания, която през 2006 година завоюва концесия за ръководство на летище Варна и летище Бургас за 35 години. В взаимната компания немската " Фрапорт " има мажоритарен дял от 60%. " Фрапорт България " се грижи за повишение качеството на обслужване и цялостното преживяване на пасажерите, образованието и повишение квалификацията на чиновниците, възобновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширение и модернизиране на инфраструктурата. В компанията във Варна и Бургас работят повече от 600 непрекъснати и към 1200 сезонни чиновници.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР