© Mike Blake Още по темата The Smarts поема рекламното

...
© Mike Blake Още по темата The Smarts поема рекламното
Коментари Харесай

Годината на телевизионните платформи

© Mike Blake Още по тематиката
The Smarts поема рекламното обслужване на IKEA

Заедно с организацията " Параграф 42 " ще дават отговор за креативните, цифровите и PR решения на компанията
18 яну 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (16 януари)

Осем предложения в търга за огромната туристическа реклама в 22 държави; Рекламните вложения в България ще набъбнат с 3% през 2018 г.; " Нова броудкастинг груп " получи правата за тенис шампионата в София; " Стандарт " може да смени притежателя си; Новата печатна реклама на IKEA и расистка ли е в действителност рекламата на H&M и други
16 яну 2018 Увеличение на платените онлайн абонаменти и още по-засилено потребление на софтуери за блокиране на десктоп реклами през 2018 година Това предвижда отчетът на консултантската компания Deloitte за развиването на софтуерния, медийния и телекомуникационния бранш.

Според проучването до края на годината общият брой на платените абонаменти световно ще надвишава 580 млн., като междинната цена за един месечен абонаментен проект ще бъде под 10 $. Най-голяма част от абонаментите (375 млн.) обичайно ще бъдат за subscription video on demand платформи (платена платформа за видео при поискване с абонамент - бел. ред.), каквато да вземем за пример е Netflix. Близо 150 млн. ще са ориентирани към снабдители на музика, където водач е Spotify, следвани от онлайн игрите, а минимум, към 20 млн. абонаменти световно, ще бъдат за новинарските платени платформи до края на годината.

Към един абонаментен проект обаче могат да се включат повече от един консуматори, по тази причина съгласно отчета на консултантската компания общият брой на клиентите идната година ще бъде почти 350 млн. в целия свят. Така прогнозата за бранша на платените цифрови услуги е, че през 2018 година половината от потребителите на междинна възраст в развитите страни ще имат най-малко два платени онлайн абонамента, а до края на 2020 година упованията са броят им да доближи 10.

Още пропуснати реклами

Освен за достъп до по-широко наличие, плащайки за месечно потребление на дадена платформа, се изключват и рекламите в нея. Голяма част от потребителите намират oнлайн рекламите за " досадни ", а потреблението на софтуери за блокирането им се усилва. Сред най-активните му ползватели са така наречен потомство millennials (хората на възраст сред 18 и 34 години – бел. ред.), което е и най-предпочитаната от рекламодателите таргет публика. Според изследването на Deloitte, направено измежду консуматори в Съединени американски щати, Канада и Турция, потреблението на софтуери за блокиране на реклами през 2018 година ще се усили приблизително с към 2%. Освен блокирането на онлайн реклами се предвижда, че потребителите в трите страни ще продължат да пропущат и телевизионните, като главно това ще бъде или със промяна на канала, или посредством функционалността за отсрочено гледане.

Същевременно пък съгласно прогнозите на Deloitte младите фенове на възраст сред 18 и 24 години ще гледат с сред 5% и 15% по-малко телевизия през 2018 година Все отново обаче те ще прекарват сред 80 и 120 минути дневно пред тв приемника според от сезона.

Излъчване онлайн

Излъчването онлайн световно ще генерира 545 милиарда $ директни доходи през 2018 година, или с към 1% повече спрямо миналата година. Около 72% от тях ще бъдат генерирани от рекламите по време на телевизионни предавания онлайн, както и от абонаментни тв пакети. Над 38 милиарда $ ще изкарат B2B конференциите, следвани от осъществяванията онлайн, като концерти и изложения с прогноза за генерирани доходи в размер на 36 милиарда $. Спортните предавания онлайн и киното ще се радват на надлежно 33 милиарда $ и 39 милиарда $ доходи от реклами през 2018 година Общо за всички браншове това ще съставлява нарастване от 5 милиарда по отношение на 2017 година

Електронните спортове, излъчени онлайн, събират все по-голяма аудитория. През 2015 година приходите от излъчването им се равняваха на 325 млн. $, а прогнозата е тази година да доближат 1 милиарда $, като Китай е най-големият им пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР