© Maxim Shemetov Още по темата Apple планира да замени

...
© Maxim Shemetov Още по темата Apple планира да замени
Коментари Харесай

Анализаторите очакват Apple да достави по-малко смартфони iPhone

© Maxim Shemetov Още по тематиката
Apple възнамерява да размени чиповете на Intel в компютрите със свои

Това се чака да стане от 2020 година
9 апр 2018
Huawei още веднъж залага на фотографията с новата си линия P20

Компанията сподели впечатляващи технологии, само че ще срещне компликации поради пренаситения пазар
28 мар 2018 Акциите на Apple изгубиха 7% от цената си за два дни поради терзания на вложителите за спад в продажбите на iPhone, написа Financial Times. Страхът на акционерите изтри 60 милиарда $ от пазарната капитализация на компанията и я отдалечи от неофициалната цел да доближи борсова оценка от 1 трлн. $. Първоначално книжата на Apple изгубиха 3% от цената си в четвъртък, а в петък - още 4%. Последният работен ден на седмицата беше най-лошият ден за компанията на борсата от февруари насам, когато имаше сходен спад поради по-малко продадени смарт телефони от упованията.

От къде идват терзанията

Taiwan Semiconductor Manufacturing, един от главните снабдители на чипове за Apple, разгласи, че чака по-ниски доходи за второто тримесечие поради " едва търсене от мобилния бранш ". Промяната в упованията на тайванската компания накара анализаторите на Уолстрийт да преразгледат прогнозите си за представянето на Apple. Morgan Stanley чака спад от 17% в доставките на iPhone, като банката предизвести, че предвижданията на съвсем всички анализатори са повишени. " Както и при предните годишни доклади по това време от годината, чакаме приходите на Apple да са под упованията ", разяснява банката.

Анализаторите от Mizuho от своя страна показаха и съответен провинен – по-ниски продажби на iPhone X по отношение на упованията на пазара. " Сигналите демонстрират по-слабо търсене на модела ", пишат от компанията. Към терзанията може да се добави и фактът, че продажбите на телефони в Китай предходната година са отбелязали спад за първи път от 2009 г насам., до момента в който световните продажби са намалели през четвъртото тримесечие за първи път от 2004 година насам.

Не гледайте телефоните

Някои от анализаторите на Apple показват, че не е нужно вложителите да наблюдават толкоз изкъсо продажбите на iPhone през всяко тримесечие и част от фокуса би трябвало да се трансферира върху бързо растящия по оборот сегмент на услуги.

Освен резултатите за тримесечието, вложителите чакат 1 май и поради представянето на новата политика на систематизиране на дивиденти на компанията, откакто Apple стартира да връща назад в Съединени американски щати капитала, който държеше зад граница.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР