© Капитал ВизиткаОт началото на 2017 г. Лорън Джарет заема

...
© Капитал ВизиткаОт началото на 2017 г. Лорън Джарет заема
Коментари Харесай

Лорън Джарет: Качеството на комуникацията е по-ценно от количеството

© Капитал Визитка

От началото на 2017 година Лорън Джарет заема позицията основен маркетинг шеф на Progress (бившата " Телерик " ) и дава отговор за световната маркетингова тактика на софтуерната компанията. Целта й е директно да взе участие в развиването и растежа на Progress на всички пазари, употребявайки новите технологии в региона на връзката. Преди това Джарет е била маркетинг шеф на американските софтуерни компании Acquia и Kaseya. През годините е работила още на мениджърски длъжности в колосите Oracle и American Express. Има MBA степен от Harvard Business School, както и бакалавърска степен от университета Йейл, а измежду тематиките, които смята за близки, е тази за дамите в софтуерния свят. Още по тематиката
Шоковите рекламни промени на Марк Зукърбърг

Рекламодателите ще би трябвало да ангажират хората в платформата с качествено наличие, което обаче ще им коства по-скъпо
4 мар 2018
Нишовата телевизия WnessTV ще се разраства с финансиране от 500 хиляди лева

Сред вложителите са някогашният изпълнителен шеф на bTV Павел Станчев, съоснователят на " Телерик " Васил Терзиев и Стефан Гугушев от " Гугушев & сътрудници "
1 мар 2018
През последните години приказваме доста за технологии като виртуална и разширена действителност, само че те към момента не са навлезли в бизнеса по метода, който специалистите предвидиха. Според вас по какъв начин ще бъдат употребявани и интегрирани те в маркетинг промишлеността тази година?

Всички знаем, че цифровото прекарване се трансформира в синоним на потребителско прекарване. Клиентите поддържат връзка с фирмите по доста повече способи, в сравнение с преди. Не приказваме единствено за потреблението на разнообразни мобилни устройства. Днешното потребителско прекарване е уеб, мобилно, гласово, през чат и да - даже основано на разширена или виртуална действителност. Всички използваме разширена действителност през днешния ден – колите ни имат камери за задно виждане, допълнени с помощни линии, които ни демонстрират къде тъкмо да спрем. Разширената действителност към този момент е част и от онлайн извършването на покупки, когато става дума за дизайн и мебели, като образец тук е IKEA. В козметичната промишленост Sephora има приложение за тестване на грим благодарение на разширена действителност. Днес новаторските организации от здравния бранш употребяват също технологията за диагностика и обмисляне на лекуването. Разширената действителност се употребява и във заводи от техници на терен за подробни указания за коригиране на обещано съоръжение. Виртуалната действителност има доста практическо приложение през днешния ден в образованието, визуализацията на данни, основаването на прототипи и други Има огромно многообразие по отношение на използването на тези технологии и промишленостите с най-релевантните приложения ще бъдат водещи. И тази година ще остане пробна за фирмите, работещи с тях, резултатът от потреблението им ще има огромно влияние в бъдеще върху потребителско прекарване, както и върху продуктивността и успеваемостта на бизнеса.

Каква е вашата прогноза за трендовете тази година в тактиките за онлайн маркетинг и желани формати?

Дефиницията за сполучливо цифрово потребителско прекарване към този момент излезе отвън рамките на елементарна персонализация на наличието, съобразена с ползите на потребителите. Тя към този момент е и отвън полемиката по какъв начин едно прекарване се показва в уеб и на избран вид мобилно устройство. Маркетинг експертите през днешния ден би трябвало да основат " онлайн път " за всеки клиент по отношение на неговия подтекст и потребности, който може да включва мобайл, уеб, чат, глас и даже от време на време разширена действителност. Маркетинг експертите би трябвало да схванат по какъв начин да дават цифрово прекарване, което побира този необятен набор от цифрови взаимоотношения, някои от които може даже въобще да не включват графичен потребителски интерфейс. Те би трябвало да дефинират какъв вид другарство желае потребителят. Успешните маркетинг експерти мислят по-всеобхватно за адаптивните потребителски прекарвания по отношение на потребностите на потребителите, както и за прекарвания, които включват нови модели на взаимоотношение.

Потребителските данни са основни за цифровата реклама. Как въвеждането на европейския правилник GDPR ще се отрази на бизнеса?

Компаниите просто ще би трябвало да маркетират по по-умен метод след въвеждането на GDPR. С рестриктивните мерки на регламента по отношение на на кого може да изпращаме имейли и прецизните условия за опция за отписване цифровият маркетинг към този момент няма да слага толкоз огромен акцент върху размера от контакти, а върху тяхното качество, репутацията на компанията и нейните артикули в общността от купувачи. Маркетинг експертите ще станат още по-добри в работата си. Всички ще бъдем принудени да сме по-фокусирани в маркетинг напъните си и да ценим качеството на връзката повече от количеството. Все повече ще виждаме b2c и b2b фирмите да се питат по какъв начин могат да бъдат потребни на общността си и евентуалните си клиенти, тъй че те самите да желаят да се ангажират с тях. Това ще размени устрема за събиране на колкото се може повече имена, на които да изпращат имейли. В софтуерната промишленост съответно пазарът ще продължи да минава към модел, където най-хубавият метод да накараш хората да купят твоя артикул е като им дадеш безвъзмездна или пробна версия. Това е страховит източник на висококачествени контакти и нещо, което е от изгода за евентуалните клиенти също.

Във време на заситено от информация общество и сложен надзор върху бързата онлайн връзка по какъв начин фирмите могат да привлекат и задържат потребителското внимание и да завоюват доверието?

Всичко се свежда до цената, която един бизнес носи. Ние като маркетолози би трябвало да се фокусираме върху ангажирането на нашата общественост и основаването на стойност за нея вместо изпращане на повече имейли до базата си от контакти. Мисля, че качеството на връзка и непрекъснатият разговор и съдействие, които имаме с нашите общности, ще бъдат определящи за сполучливите маркетинг тактики оттук насетне. Днешните купувачи и в b2c, и в b2b бранша са прекомерно умни за трикове. Моделът на принос и основаване на стойност е тактика, която общността на технологиите с отворен код от дълго време е приела. Зад нея стои концепцията, че вие помагате на тази общественост и като способствуващ неин член получавате също изгоди. Това е философията, която гледащите напред компании практикуват и ще не престават да одобряват. Тя става част и от нашите маркетинг действия.

Каква е ролята на маркетинг екипа на Progress в България във внедряването на интернационалните рекламни акции?

Маркетинг екипът на Progress е световен и съвсем половината от него се намира в София. Екипът ни тук е стратегическа част от всички маркетинг акции, които осъществяваме на световно равнище, както и от нашите старания в цифровия маркетинг, развиването на марката, връзките и така нататък Имаме извънредно надарен екип в България, както и в Съединени американски щати и останалите ни местоположения, и работим дружно, с цел да покажем най-хубавото на пазара, което Progress може да предложи.

Темата за мястото на дамите в софтуерния бранш и фактът, че високите позиции в маркетинга се заемат най-вече от мъже, се дискутират от ден на ден и повече. Какво мислите, че е решението на този дисбаланс?

Има доста надарени експерти и в маркетинга, и в технологиите и от двата пола. Най-успешни са фирмите, които могат да притеглят, развиват и покачват гений от разнообразна среда от чиновници. Много изследвания, измежду които и неотдавнашен отчет на McKinsey, демонстрират, че организациите с най-високи равнища на приобщаване и многообразие, което включва и многообразие на половете, са най-успешни и имат максимален марж на облага. В резултатите от изследването си McKinsey показват, че фирмите стартират от ден на ден да обръщат внимание на приобщаването и разнообразието като източник на конкурентно преимущество и по-специално като основен фактор на растежа. Така пред всяка организация стои въпросът по какъв начин тя може да провежда наемането на чиновници, повишението и задържането им, с цел да може то да е еднообразно дейно и за мъже, и за дами, и за хора от разнообразни етноси. Това е нова опция за бизнес конкурентността и с неспокойствие чакам да видя по какъв начин фирмите се трансформират, с цел да я създадат действителност.

Интервюто взе Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР