© Капитал Още по темата Лекторите на Retail in Detail:

...
© Капитал Още по темата Лекторите на Retail in Detail:
Коментари Харесай

Лекторите на Retail in Detail: Кейт Маер

© Капитал Още по тематиката
Лекторите на Retail in Detail: Кристиан Вершюрен

Генералният шеф на EuroCommerce ще приказва за провокациите в търговията във времената на смяна
12 окт 2018
Готови ли сте за бъдещето на търговията

Конференцията Retail in Detail ще е с фокус технологиите в бранша и какво ще желае потребителят
11 окт 2018
Две нови вериги за облекла стъпват на българския пазар през 2019 година

PEPCO възнамерява 11 магазина за първите шест месеца, а KiK - 10
1 окт 2018 Когато през декември 2016 година Adidas открива своя фирмен магазин на Пето авеню в Ню Йорк, в историята на ритейла стартира нова страница. Търговският обект е впечатляващ освен поради площта си от 45 хиляди кв.м, а тъй като на тази повърхност с доста въображение се разпростира напълно друго потребителско прекарване. Магазинът е планиран, носейки носталгията на гимназиалния стадион. Входът му припомня тунела, през който спортистите минават, за излязат на спортната сцена. Дизайнът на продуктите е емфатичен още там. Вътре в пространствата стоките са ситуирани на стени със заглъхнал цвят и разграничени по групи от дребни постери, които носят мощни образни послания.

Това не е магазин, в който влизаш единствено с цел да пазаруваш. Тук можеш да изразиш себе си. Потребителите имат опцията да персонализират продуктите, както и да основават лични дизайни. Интерактивността е на всички места. От пистата за тичане, където клиентите могат да употребяват датчици, с цел да проучват крачките си, до тревната повърхност, на която може да бъде тествана екипировка за футбол. Всичко това разрешава на покупател и продавач дружно да потърсят най-хубавото решение за продуктите, отговарящи в най-голяма степен на съответните потребности.

Проектът за основаването на магазина на Adidas е определян като един от най-значимите в работата на криейтив шефа " Потребителско прекарване " на Gensler Кейт Маер. На тазгодишното издание на форума Retail in Detail, който ще се организира на 30 октомври в Sofia event center, тя ще приказва за това по какъв начин ритейлърите би трябвало да преобразят потребителското прекарване, тъй че то да е в унисон с новите потребителски търсения.

Маер е родена в Ирландия. След гимназията печели стипендия и отпътува да учи в Съединени американски щати. Животът й постоянно е бил доста обвързван със спорта. Първоначално следва състезателен маркетинг и Международен бизнес в Sacred Heart University. По това време е настоящ състезател в първа баскетболна дивизия. По-късно стартира работа на половин работен ден в компания за развиване на затворени комплекси и хотелски парцели в Ню Джърси. През 2000 година се възпламенява по архитектурата и дизайна и в последна сметка приключва магистратура по специалността в New Jersey Institute of Technology.

Маер се връща в Европа през 2010 година и до 2014 година се квалифицира в Royal Institute of Architects в Ирландия. През това време специализира дизайн мениджмънт в региона на ритейла и хотелиерството. Сред клиентите й са HMS Host, IHG-International Hotel Group, Rernod Ricard, Starbucks, Omega, The Tate Modern и Asics.

Архитектурата, дизайнът и спортът не престават да вървят ръка за ръка в професионалния й път.
През 2014 година тя се причислява към клона на Adidas в Германия като шеф Retail Concepts и главният й ангажимент е по основаването на истинските концепции на огромните фирмени магазини. През 2016 година е назначена за креативен шеф на всички концепции за комерсиалните обекти на Adidas. Маер е свързващото звено сред марката и световните дизайнерски екипи, а главната й задача е да подсигурява, че наследството и опитът на Adidas в комерсиалната среда ще не престават да се развиват, посрещайки провокациите на бъдещето.

Кейт Маер е мощен покровител на вярването, че спортът има силата да трансформира животи. Страстта й към баскетбола я води до Африка, където образова бъдещи водачи. Тя е работила безплатно по основаването на архитектурата на Kivu Inretnational School & Sports Academy в Демократична република Конго.

Маер става част от екипа на лондонския офис на студиото за дизайн и архитектура Gensler през 2018 година Фирмата предлага интегрирани решения и услуги за бизнеса. За Gensler работят над 6000 експерти от 48 точки по света. Сред плановете, по които е работила компанията, са построяването на централите на Фейсбук, Instagram и Etsy и редакцията на Washington Post. Активните сега клиенти са над 3500 компании и организации. Агенцията има доста планове в региона на ритейла.

Retail in Detail е първото профилирано събитие за бизнеса с бързооборотни артикули в България. За своето тринадесетгодишно битие форумът се утвърди като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти освен за FMCG търговията и производството, само че и за ритейл бранша като цяло.
През 2018 година събитието се концентрира върху новите трендове, които трансформират търговията на дребно в международен мащаб. Повече информация за програмата и изискванията за регистрация вижте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР