© Jaime Saldarriaga Още по темата Европейските компании могат да

...
© Jaime Saldarriaga Още по темата Европейските компании могат да
Коментари Харесай

Philip Morris разочарова и повлече акциите на целия сектор след себе си

© Jaime Saldarriaga Още по тематиката
Европейските компании могат да пострадат повече от американските при контрасанкции от Москва

Инвестиционната банка Goldman Sachs е направила разбор кои западни сдружения имат максимален бизнес с Русия
17 апр 2018
Бъдещето, което " Булгартабак " не получи

Стратегическите вложения в района, свързани с концептуална смяна на цигарената промишленост, заобикалят България
25 мар 2018
Цигарената фабрика на Philip Morris в Гърция към този момент ще създава единствено бездимни произведения

Компанията е вложила 300 млн. евро в трансформацията
21 мар 2018 Цигареният колос Philip Morris стресна вложителите си след предизвестие, че налагането на различните устройства за пушене на компанията може да отнеме повече време, написа Financial Times. Акциите на компанията паднаха с 16% в четвъртък, най-лошият ден за компанията от 2008 година насам. Общо 24.5 милиарда $ бяха изтрити от пазарната капитализация на Philip Morris, като със себе си компанията завлече и своите съперници в бранша. British American Tobacco загуби 5.4% от цената на акциите си, до момента в който Altria означи 6% спад на оценката си.

Все повече обичайни пушачи се насочват към електронните цигари, а самите цигарени компании се пробват да наложат по-бързо на пазара новите технологии, с цел да премине по-бързо прехода и да се направи мост към новия източник на доходи. Резултатите на Philip Morris, оповестени във вторник, демонстрират, че тактиката на компанията не е изключително сполучлива, изключително в страни като Япония, където компанията счита, че има огромни благоприятни условия за напредък. Страната се наложи като един от най-конкурентните пазари за тютюневите компании, които желаят да заменят обичайните цигари с новите технологии.

Добра вест, неприятен прочит

Инвеститорите одобриха тежко доклада на Philip Moris, макар че компанията на процедура разгласи, че е продала два пъти повече електронни цигари, по отношение на предходната година. В Източна Азия и Австралия, където компанията е продала 7.3 милиарда филтри за електронни цигари, с 4 милиарда по-малко, в сравнение с упованията на анализаторите от Cowen & Company.

Андре Каланцопулос, изпълнителният шеф на Philip Morris, призна, че продажбите в Япония порастват " по-бавно, в сравнение с в началото чакахме. " Той добави, че компанията към този момент е достигнала до по-консервативната част от пушачите и при тази демография може да има потребност от повече време, с цел да бъдат наложени технологиите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР