© Handout Още по темата Мнения Daily - Кампанията с

...
© Handout Още по темата Мнения Daily - Кампанията с
Коментари Харесай

Мнения Daily: Светът трябва да види доказателствата, че Русия е отровила Скрипал

© Handout Още по тематиката
Мнения Daily - Кампанията с оповестените заплати в Lidl е тревога за бизнеса и политиката

И още: Кремъл разчита на ирационалността на вярата; Тилърсън се сблъска с идеологизацията на Тръмп
14 мар 2018
Мнения Daily - Благодарността мина в режим на скандал

И още: Не сме екополиция; Путин - нещо като цар с демократично лустро
13 мар 2018
Мнения Daily - Да пратим Ангелкова в Холивуд вечно

И още: Колко ли е огромна разликата сред Борисов и Рамазан Кадиров; Тайното оръжие на Путин ще са... дамите
12 мар 2018 Позиция
Светът би трябвало да види доказателствата, че Русия е отровила Скрипал


Коментар на Кристиан Трипе за Deutsche Welle

Русия се държи като почтена жертва на скрит план и отхвърля всякакво свое присъединяване в покушението против Сергей Скрипал. Двойният сътрудник и някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) беше токсичен в Солсбъри с нервнопаралитичен газ, който е бил създаден и създаван единствено на едно място - в някогашния Съветски съюз. Скрипал и щерка му се борят за живота си, а светът – да научи истината.

След направения разбор на употребяваната бойна отрова за британците очевидно нямаше повече никакво подозрение, че опитът за ликвидиране е могъл да бъде дело единствено на Русия. На една страна, която съгласно Лондон очевидно е желала да покаже какво чака тези, които я предават. Тази Русия ни минимум не се тормози да нарушава правила и закони, щом реши да насочи към някого следващото свое ужасяващо предизвестие. Следите на тези смъртоносни предизвестия към руснаци в заточение, някои от които дисиденти, станаха прекомерно доста в английската столица.

Поредицата от случаи на неизяснена насилствена гибел бе открита преди 12 години с Александър Литвиненко. Този някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) също беше токсичен - с радиоактивен полоний, създаден в съветска лаборатория.

Истината на британците в това време се трансформира и в истина за целия Запад. Американският президент Тръмп, английската премиерка Тереза Мей, френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Меркел излязоха с обща декларация, в която упрекват Русия за осъщественото нападение. Западът очевидно въпреки всичко е в положение да реагира сплотено, щом почувства опасност извън.

Никой обаче не залага към този момент на честността и волята на Москва да разкрие истината. Иначе четиримата политици нямаше толкоз изрично да обвинят Русия в държавен тероризъм. Списъкът на греховете на Москва е задоволително дълъг и без случая " Скрипал ": негласната, необявявана и настойчиво отричана война против Украйна, държавната стратегия за допинг на олимпийските спортисти, свалянето на малайзийския пътнически аероплан над Източна Украйна с ракета от съветския боен боеприпас - във всички тези случаи от Москва идваха единствено неистини. Тамошното управление непрекъснато осуетяваше следствията и отправяше неуместни обвинявания против Запада.

И в тази ситуация със Скрипал руснаците си имат своя истина. Ръководството в Кремъл е уверено, че става дума за световен антируски скрит план. Оттам настояват, че задачата на този скрит план била да се дестабилизира страната по време на изборите за президент. Руските медии обезверено търсят способи да потвърдят по какъв начин съветският нервнопаралитичен газ " Новичок " е попаднал на Запад.
Някои московски медии разнищиха и една " сензационна " доктрина, съгласно която бъдещата свекърва на Юлия Скрипал можела да е същинският причинител на покушението.

Истината на Запада обаче незабавно се нуждае от съответни научни доказателства, които по безспорен метод да сочат произхода на нервнопаралитичния газ. Всичко друго би било пагубен политически неуспех.

Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия, които подписаха упоменатата към този момент декларация, се усещат доста сигурни в правотата си. Техният документ обаче не съдържа покана към Москва да взе участие в следствието на случая " Скрипал ". За тях Москва очевидно към този момент не е заслужен сътрудник, с който може да се беседва. Това ли е апогеят на взаимните обвинявания? Опасявам се, че не!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР