© Георги Кожухаров Вицепремиерът Валери Симеонов предизвика недоволството на майките

...
© Георги Кожухаров Вицепремиерът Валери Симеонов предизвика недоволството на майките
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Валери Симеонов

© Георги Кожухаров Вицепремиерът Валери Симеонов провокира недоволството на майките на деца с увреждания със свое изявление пред личната си телевизия " Скат " след Националния съвет за тристранно съдействие на 16 октомври, на което беше разискван новият законопроект за хората с увреждания. " Законът за хората с увреждания беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, изкарваха на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца без грам майчинско възприятие и грижа за тях ", съобщи той.
Думите му обаче получиха гласност, откакто бяха излъчени в " Господари на ефира " по " Нова телевизия " на 18 октомври. На идващия ден майките на деца с увреждания желаеха в Народното събрание оставката му. В обществената мрежа фейсбук избухна всеобщо неодобрение от изказването на Симеонов, последваха и всекидневни митинги пред постройката на Министерския съвет.

Вицепремиерът дълго време отхвърляше да се извини, само че в сряда сервира извиненията си с уточнението, че го прави по гледище на съдружния съвет. Това не даде търсения резултат, а митингът с искане на оставката му се реалокира под прозорците на НФСБ на " Раковска " 134. Масло в огъня наля и новината, че съгласно признатия на първо четене Закон за хората с увреждания следва Симеонов да оглави националния съвет за интеграцията им, защото постът ще е за отрасловия вицепремиер.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР