© Георги Кожухаров Престанете да се държите като обидени деца

...
© Георги Кожухаров Престанете да се държите като обидени деца
Коментари Харесай

Мнения Daily - Няма да спънете Македония за ЕС и НАТО

© Георги Кожухаров Престанете да се държите като афектирани деца по отношение на Зоран Заев. Още по тематиката
Мнения Daily - Пенсионното обезпечаване отървава младите от моралния дълг

И още: България е неатрактивна за квалифицирани служители; Произвол, мощ и дивотия трансформират нашата ера
13 авг 2018
Мнения Daily: Концентрацията на земя стана с политически напън и кримиинциденти

И още: Брюксел ще опули ей такива очи, като му се отчетем отново с Митьо
9 авг 2018 Западни Балкани

Няма да спънете Македония за Европейски Съюз и НАТО

От коментар на политолога Огнян Минчев в неговия фейсбук-профил

Искам да се обърна към българските политици и към тези - като Радев - които обезверено се пробват да станат такива: Престанете да упражнявате красноречието си против македонския министър председател Заев. Така, както вие приказвате всевъзможни неща, с цел да се харесате на евентуалните си гласоподаватели, по този начин и Заев не може да приказва обществено като пренебрегва съвсем един век агитация и социализация на своя народ в избрани доктрини и вярвания.

Заев прави задоволително с цел да усъвършенства оптимално връзките мажду България и Македония. Престанете да се държите като афектирани деца - " падна ви " някой, който е по-уязвим от вас и в този момент капризничите и се пробвате да го командвате. Командвайте Путин, Тръмп, най-малко Юнкер. Ама не ви стиска. Хайде по-кротко!

Македония, ръководена от Заев е наш другар. Дори и да разтурите това ново другарство, нито ще станете по-умни, нито по-успешни. И още нещо - за никого не е загадка, че пружината на българските политически марионетки се навива от Москва. Затова най-много ругаете Заев - с цел да неуспехите контракта ни с Македония, с цел да осуетите участието й в Европейски Съюз и НАТО. Няма да ги неуспехите.

Колкото от по-високо викате, толкоз повече алените ви подгърбия блестят на слънцето. Спрете, тъй като ще стартираме поименно. Радев, ти си първия, нали знаеш? По сан, имам поради... Ало Позитано, стой да слугуваш на Москва - следващата година ще станат 100 години. Сто години срамотия!

---------
Как тъкмо ще се потвърди укривателство на база престояване в еднакъв хотел...?

Процесуални мистерии

Обвинението за укривателство на Очите и за анекдот не става

От коментар на някогашния дипломат в Русия и енергиен съветник Илиян Василев в неговия фейсбук-профил

Димитър Желязков - Очите

Хайде в този момент да разсъждаваме над обвиняването за укривателство на Бенчев на Димитър Желязков.

Забележете, Желязков няма качеството на издирван, до излизането и установяването му в чужбина. Тоест няма по какъв начин Бенчев да бъде упрекнат в каквото и да било за укриването на Желязков в чужбина, преди да излезе " алената бюлетина " до Интерпол и най-много озвучаването и в медиите. Дори и тогава е противоречиво, да се твърди, че човек който се намира в чужбина би трябвало да знае от българските медии, че процесуалното качество на Желязков се е трансформирало. Излязъл си е легално, обикновено. Тук укривателство не може да има.

А в този момент следва подбив частта - значи бг прокуратурата счита че едновременното престояване на Желязков и Бенчев в истанбулски хотел е " укривателство "?! Това даже за анекдот не става. Повтарям в съда няма по какъв начин прокуратурата да потвърди, че Бенчев е знаел за смяната в процесуалното качество на Желязков.

Ама нали медиите сеир би трябвало да вършат и нито един от " водещите " публицисти не се сети да зададе тези обикновени въпроси. Цялата " спекулация " е анекдот - то и шпецпрокуратурата и щпец съда и целия фарс на битката с корупцията е един огромен анекдот. Проблемът е, че живеем в него.

---------

Летният график на ръководещите е концентриран по линията Тутракан-Малко Търново.
Ах, морето...

Бутафория през август

От коментар на Ясен Бояджиев за " Дойче Веле "

Фотограф: Велко Ангелов
В България човек може да остане с усещането, че някои политици са на работа, даже когато са в отпуск. И няма по какъв начин да е другояче, откакто самият министър председател афишира: " Тази година, както и през последните 17, няма да излизам в отпуск ". Посланието е ясно: народът би трябвало да вижда и да чува, че властта в никакъв случай не се отпуска и не стопира да се грижи за него.

Като по авансово направен график министри и всевъзможни управленци с мотив и без мотив се редуват по медиите. Явно обаче делата им ги задържат все край морето, та изявите им са съсредоточени на изток от линията Тутракан-Малко Търново. Тази бутафория е много плоска, а от време на време и доста смешна.

Както е известно, да вземем за пример, българската еврокомисарка дава отговор за цифровата стопанска система и цифровото общество. Което не ѝ попречи да даде началото на " Световен симпозиум по мановия мед " в Царево и да " открие основния спорен панел " за опрашването. Не ѝ отстъпва министърката на туризма, която несъмнено няма време за сън от неуморни персонални инспекции по морето (както зимата – по планините).

По същите места и на същото занятие се изявява и един от вицепремиерите. На конференция в Бургас, откъдето е родом, той регистрира затваряне на две заведения като резултат от битката с шума, която по думите му " е битка с новата чума на 21 век ".

Задължително е също така пропагандният огън да се поддържа непрестанно, с цел да не би електоратът да се отпусне и да не помни за партийните хрумвания. А би трябвало и незабавно да се реагира на всевъзможни непредвидени събития, както и непрестанно да се дава отпор на съперника. Затова очевидно в непрекъсната подготвеност чакат дежурни представители по всички въпроси. Като това се отнася освен за ръководещите, а и за опозицията.

Точно за нея началото на отпускарския сезон се оказа мъчно. Тъкмо бе нанесла медийния удар с " десетките хиляди на Бузлуджа " и новата си " Визия за България ", и ето че стана инфекцията с истанбулския арест на бургаския консултант с Ролс-Ройса. Та се наложи цяла конференция на " Позитано " да потвърждава, че той бил давал единствено по 70 лв. и че Българска социалистическа партия няма " черна каса ". Което не бе лесна задача, откакто от локалната партийна организация издайнически към този момент бяха съобщили, че не помнят по какъв брой е давал – дали 20, дали 30, или 50 хиляди.

Иначе работата си тече. Даже някои от най-важните, само че по-неудобни работи е най-добре да се свършат през лятото – с цел да няма непотребен звук. Като да вземем за пример да се разгласи, че най-скъпата поръчка за строителство на пътно оборудване отива отново при нормалните печеливши. Или че милионите за поддържане на тъй наречените леден запас (най-сладката хапка в енергетиката) отиват при всекидневно абонираните, чиито ТЕЦ-ове при естествени условия не биха могли или изобщо не би трябвало да работят. Както и ненадейно да се налее половин милиард за ремонт на язовири, без каквато и да било аргументация.

Лятото е най-подходящо и за издание на имуществените заявления на политиците. Една от които отразява продължаващото замогване на народен представител от Движение за права и свободи (който не стъпва в Народното събрание и в тоя смисъл е в непрекъснат отпуск), на чиято ненадейност никой не обръща внимание – нито множеството от медиите, нито съответните органи, нито останалите партии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР