© Георги Кожухаров Още по темата Каракачанов се зарече да

...
© Георги Кожухаров Още по темата Каракачанов се зарече да
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Красимир Каракачанов

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Каракачанов се зарече да не бави повече плана за нов изтребител

Крайният период за одобрение на новите критерии за избор обаче се измести с още един месец
22 мар 2018
МиГ вечно

Каракачанов се погрижи единствено руснаците да поправят изтребителите ни
16 мар 2018 Министърът на защитата Красимир Каракачанов е подписал Рамковото съглашение за интегрирана логистична поддръжка на старите изтребители МиГ-29 след приключване на периодите за обжалване. Изпълнител ще е Руската самолетостроителна корпорация (РСК) " МиГ ", която беше и единственият участник в " конкуренцията ".

Споразумението е на планирана стойност 81,4 млн. лв. и планува обезпечаване на 1450 летателни часа годишно, както и доставка на аварийни елементи и услуги. Кратък обзор на цените, дадени от Русия, обаче сочи, че цялата сума ще бъде погълната единствено от логистичната поддръжка без ремонта. Аргументът за подписването на контракт е, че единствено " РСК МиГ ", която създава изтребителите, има лицензите за ремонта им.

Поръчката би трябвало да обезпечи летателната валидност на 15 изтребителя, 12 от които - едноместни бойни, а 3 – учебно-бойни. Според военното министерство съглашението не води до анулация или закъснение на процедурата за придобиване на нов вид многоцелеви военен аероплан, която се чака до края на април да бъде импортирана в Народното събрание.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР