© Dado Ruvic Водещата дигитална валута поевтиня до 7400 долара,

...
© Dado Ruvic Водещата дигитална валута поевтиня до 7400 долара,
Коментари Харесай

Bitcoin падна до 5-месечно дъно

© Dado Ruvic Водещата цифрова валута поевтиня до 7400 $, което е най-ниското равнище от 18 май насам. За съпоставяне през вчерашния ден цената бе 8000 $, а при започване на седмицата - над 8200. Точно преди месец, на 23-24 септември, Bitcoin означи сходен спад като цената му се намали от близо 10 хиляди $ до към 8400 $.

Конкретна причина за настоящето поевтиняване на криптомонетата няма, а разнообразни анализатори оферират разнообразни пояснения. Едно от тях да вземем за пример е, че всякога, когато Конгресът на Съединени американски щати разисква криптовалутите, цените на Bitcoin спадат. В случая през вчерашния ден имаше изказване на изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукерберг пред американските депутати за криптовалутата на обществената мрежа за Libra.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Други пък показват чисто борсови аргументи - прекосяването на равнищата на поддръжка към 8000 $. Не е за пропускане и обяснението, че въздействие върху цената на Bitcoin може да е оказало и известието на Гугъл за пробив в квантовите калкулации, който е разрешил на една от неговите машини да извърши задания, които биха лишили 10 000 години на елементарен суперкомпютър. Това е значимо, защото добивът на биткойни (mining) се прави с компютри и сходна мощност може да размести доста позициите в бранша.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР