© Dado Ruvic Още по темата Google отчете скок на

...
© Dado Ruvic Още по темата Google отчете скок на
Коментари Харесай

Facebook отчете огромен скок на приходите и печалбата

© Dado Ruvic Още по тематиката
Гугъл регистрира скок на облагата, само че спад в рентабилността поради конкуренцията

Финансовият резултат от 9.4 милиарда $ е много над пазарните упования поради дяловете в Uber и Airbnb
24 апр 2018
Как софтуерните колоси изгубиха ореола си

След абсурда с Фейсбук водачите в технологиите от ден на ден се трансформират от " спасители " в " опасност "
20 апр 2018 Фейсбук означи скок на приходите и облагата си през първото тримесечие, написа Reuters. Основната причина още веднъж е рекламният бизнес на компанията, който продължава да пораства макар свадите към събирането на персонални данни и потреблението им за ориентиране на реклами. Акциите на Фейсбук се подвигнаха със 7% в часовете след затварянето на борсата, когато беше и оповестен докладът. Инвеститорите бяха обезпокоени дали абсурда с Cambridge Analytica ще се отрази на резултатите на компанията и одобриха с облекчение положителните вести. Това с изискването, че той се развихри в края на интервала и занапред ще се отразяват резултатите, в случай че има такива.

За първото тримесечие облагата на Фейсбук е 5 милиарда $, 63% скок по отношение на същия интервал на предходната година. Приходите се подвигат с 49% до 11.9 милиарда $, по-високо от междинните упования на анализаторите от 11.4 милиарда $. Лъвският дял от тях продължава да бъде мобилната реклама, на която се дължат 91% от всички рекламни доходи.

Трудно тримесечие за мениджмънта, положително за бизнеса

Екипът на Фейсбук имаше проблеми с реакцията си при разкриването на елементи към абсурда с Cambridge Analytica, което докара до тридневен престой на Марк Зукърбърг във Вашингтон, където на два пъти той се изправи пред Конгреса. Първите данни по отношение на Cambridge Analytica, която се е сдобила с персоналните данни на 87 млн. души по света, пристигнаха две седмици преди края на тримесечието, което кара някои анализатори да считат, че резултатите от случая могат да бъдат проследени в по-дългосрочен проект.

Самият Зукърбърг повтори пред вложителите думите си за по-голяма отговорност на компанията след абсурда, само че добави, че бизнесът е почнал мощно през 2018 година и компанията не се е отказала от желанието си да свързва света.

Добрите резултати на Фейсбук са добър индикатор и че измененията в логаритъма на обществената мрежа, която към този момент демонстрира повече изявления от персонални профили, а не от бизнес страници, няма да се отрази изключително на растежа на приходите и облагата.

Броят на консуматори към момента пораства

Политическите кавги и акциите от вида на #deleteFacebook ( " ИзтрийФейсбук " ) не са се отразили и на растежа на потребителите. Към края на март обществената мрежа има 2.2 милиарда дейни месечни консуматори, нарастване с 13% по отношение на същия интервал на предходната година. Според данните от отчета 1.5 милиарда от тях влизат в обществената мрежа всеки ден.

Броят на дейните месечни консуматори в Съединени американски щати и Канада, където Фейсбук отбелязва най-голям междинен доход на консуматор, се подвига назад до 185 млн. души, откакто в края на предходната година техният брой бе понижен за пръв път в историята.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР