© Dado Ruvic Още по темата Bitcoin Cash поскъпна със

...
© Dado Ruvic Още по темата Bitcoin Cash поскъпна със
Коментари Харесай

Европарламентът подкрепи по-строгите правила за криптовалутите

© Dado Ruvic Още по тематиката
Bitcoin Cash нарастна със 100% за седмица, а упованията са растежа да продължи
24 апр 2018
Ню Йорк стартира следствие против криптоборси

Дигиталните валути не престават да нарастват
19 апр 2018
Данъчната акция в Съединени американски щати засегна и криптопазарите
17 апр 2018
Сорос, Ротшилд и Рокфелер влагат в криптовалути

Големите пари влизат, когато пазарът е на алено
10 апр 2018 Членовете на Европейския парламент поддържаха съглашението, реализирано с Европейския съвет през декември, за " по-тясно контролиране " на цифровите валути. Решението беше признато на 20 април с 574 гласа " за ", 13 " срещу " и 60 " въздържали се ". На процедура съглашението съставлява петата и последна актуализация на директивата на Европейски Съюз против изпирането на пари. Тя ще влезе в действие три дни след публикуването й в Официалния вестник на Европейския съюз. След това държавите-членки на Европейски Съюз ще разполагат с 18 месеца, с цел да транспонират новите правила в националното законодателство. Отделните държави-членки в този момент ползват личните си разпореждания или просто изчакват обща правна рамка.

Целта на промените е да се обърне внимание на " рисковете, свързани с виртуалните валути ". За да се постави завършек на свързаната с тях анонимност, платформите за продан на криптовалути и доставчиците на цифрови портфейли ще би трябвало да ползват по-строг надзор и да правят надлежна инспекция на клиентите, в това число засвидетелствуване на самоличността им. В бъдеще тези компании даже ще би трябвало да аплайват за регистрация, с цел да могат да оферират криптообмен и други платежни услуги.

Промените засягат и анонимността, обезпечена от издатели на платежни карти. Депутатите утвърдиха намаляването на прага за идентифициране на притежателите на такива принадлежности от сегашните 250 до 150 евро. Това ще засегне фирмите, предлагащи превръщане на цифровите пари в действителни и назад.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР