© Dado Ruvic Още по темата Анализатори вещаят 2800 долара

...
© Dado Ruvic Още по темата Анализатори вещаят 2800 долара
Коментари Харесай

Г-20: Криптовалутите не са пари

© Dado Ruvic Още по тематиката
Анализатори вещаят 2800 $ за Bitcoin

Този път прогнозите не се основават на страхове от регулации или хакерски офанзиви
19 мар 2018
Стана ли към този момент неблагоприятен добивът на Bitcoin

Падащата цена кара " миньорите " да се отхвърлят
16 мар 2018
И Гугъл застана против криптовалутите

Търсачката не разрешава рекламите на цифрови пари и обвързваните с тях принадлежности и услуги
14 мар 2018
Парадокс - покупко-продажбите с Bitcoin са на рекордно ниско равнище

Броят на транзакциите е същият, когато криптовалутата е коствала 500 $
6 мар 2018 Министрите на финансите и централните банкери на страните от Г-20, които тази седмица се събраха в аржентинската столица Буенос Айрес, са се обединили към мнението, че криптовалутите в действителност не са пари, а активи. Това значи, че покупко-продажбите с тях могат да бъдат облагани с налог върху облагата и в това време не са нужни регулации като за валутни интервенции.

Според план на официално съобщение, представено от Bloomberg, цифровите валути нямат особеностите на суверенните валути ". Окончателното мнение на финансовите министрите на Г-20 се чака да бъде оповестено във вторник следобяд (сряда рано сутринта българско време).

" Наричайте ги криптоактиви или криптотокени, само че това несъмнено не са криптовалути. Нека това да е ясно ", споделя Клаас Кнот, президент на Холандската централна банка De Nederlandsche Bank NV. " Не мисля, че някоя от тези цифрови монети покрива главните функции, които парите играят в стопанската система ", твърди още той.

Сигналите, че няма да се оферират нови общи регулаторни рамки за криптовалутите от страна на Г-20 и че цифровите пари не заплашват международната стопанска система, успокоиха пазарите. Драстичният спад на Bitcoin от неделя беше преодолян, като цената му се движи към 8500 $. Като цяло всички цифрови монети от Топ 10 записват повишаване за последните 24 часа, само че на седмична база картинката е радикално друга - Bitcoin пада с близо 8%, а Ethereum с цели 24%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР