© Боряна Кацарова до 4.04Нови пет. Изложбата Пет портрета събира

...
© Боряна Кацарова до 4.04Нови пет. Изложбата Пет портрета събира
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

© Боряна Кацарова до 4.04
Нови пет. Изложбата " Пет портрета " събира работи на петима български фотожурналисти, чиито фотоси попадат в интернационалния продан на международните осведомителни канали " Ройтерс ", " Гети имиджис ", " Шпигел ", " Франс прес " и други Включени са определени фрагменти на Димитър Дилков от 1991 година до през днешния ден, наблюденията за пропагандната машина на Русия на Младен Антонов, погледът на Яна Паскова от Ню Йорк към демокрацията и комунистическия режим и проекцията им във времето, разказът на Николай Дойчинов за актуалната българска обредност и документалният план на Боряна Кацарова - единственият фотожурналист от България, съумяла да влезе в най-големия бежански лагер в света в Южен Судан. В Национална изложба " Двореца ".

9.03
Джейн. Премиера на документалния филм на режисьора Брет Моргън, разказващ историята на Джейн Гудол – изследователка, чиято работа с шимпанзетата слага под въпрос разбирането ни за естествения свят. Оригиналната музика е на Филип Глас, изпълнена от симфоничен оркестър. Прожекцията е част от " София филм фест ". Вход свободен с предварителна резервация тук-там и взимане на билети с нулева стойност от касите на Дома на киното и Билетен център НДК. Кино " Люмиер Лидл ", 18:30 ч.

9.03
Кои са границите на Европа. Среща с Микеле и Фабио, които през август 2017 година потеглят от Матера и минават през територията на шест страни, задавайки пет идентични въпроса на инцидентни поданици и търсейки отговорите им за мястото на Европа в живота на всеки. Сега те се връщат назад по пътя, с цел да споделят усещанията си, да опишат и да покажат свои видеорепортажи. На британския език. В Пловдив, пространство " Отсреща ", от 18:00 ч.

9 – 11.03
Може ли светът да се промени за 48 часа? Точно толкоз трае предизвикването, в което участници влизат в работилница за групово създаване на новаторски артикули, свързани с дизaйна на нова услугa или възстановяване на съществуваща. Поканата да се включите в него е от Sofia Service Jam - част от световна самодейност Global Service Jam, която свързва по едно и също време хиляди хора, работещи за развиване на иновационни услуги и интерпретирайки всяка година друга тематика, защитавана в загадка до започване на събитието. В " Генератор ", Задължителна регистрация на www.eventbrite.com, въпроси на [email protected]

10.03
Нова двойка. Ясно е, че сиренето върви с вино, само че по какъв начин е с чай? Отговорът е на небцето за дегустация на три ядкови сирена в композиция с три разнообразни чая на P & T Paper and Tea и особено създадено за случая сирене с чай. В Drekka, 11:00 – 18:00 ч., вход: 20 лева

10.03
Бягай към! Първата жена, минала независимо Великата китайска стена (4500 км за 167 дни), английската ултраатлетка и модел Кати-Джейн л`Ерпение, известният американски създател за здравословно хранене Мат Фицджералд и пробягалият 44 маратона в 44 страни за 44 дни Питър Томсън ще бъдат измежду съществени лектори на еднодневния конгрес за деен метод на живот на състезателен клуб " Бегач ". Семинар " Физкултура " е най-хубавият и директен път да се мотивирате и научите нещо ново от света на спорта и посредством уъркшопи, показване на тренировки, храна, лечения и базар с топ компании пред щандове пред залите за пробване/купуване на екипировка. В Sofia Event Center (Paradise Center, ет.3) от 9:00 ч.. Билети: 59 – 99 лева, регистрация на fizkultura.bg

10 и 11.03
Да бъде гора. Ако желаете да има повече гори, чист въздух и зеленина, може да се включите в самодейността на Национална залесителна акция за засаждане на нова гора от от цер – български тип дъб, както и други широколистни. Осигурени са жълъди, дръвчета, принадлежности, специалисти и дребни дарове. От 10:00 ч.

10 и 11.03
100% вкусно. Килограми шоколад за дегустиране по време на четвъртото издание на най-голямото шоколадово българско събитие, което дава обещание да показа над 850 типа шоколад, презентиран от виртуози от всички краища на света, работилници, шоколадови бижута, картини, 3D принтер и даже виртуална действителност. В " Интер експо център " от 10:00 до 18:00 ч. Билети: самостоятелен - 5 лева, фамилен: 15 лева за двама възрастни и две деца до 14 години. Деца до 7 година влизат гратис. От касите на EasyPay и онлайн.

13.03
Ракиен кръжок. " Ракета ракия бар " и Rakia Shop канят за повдигане на наздравица с 4 греяни ракии по нови истински и провокативни предписания в хармонично съдружничество с домашна туршия и домашно маринована сланина с лук и самун. Местата са лимитирани, за резервации: 0882 51 79 35, В " Спутник ", цена: 40 лева на човек

14.03
Светът на видеоигрите. Музика от видеоигрите Starcraft, Diablo, Mario, Assassin`s Creed, Call of Duty и други ще оживее в мултимедийния концерт на Оркестъра на " Класик ФМ радио " с диригент Ейми Андерсън от Съединени американски щати. Специално за събитието идват няколко композитори, измежду които и живеещата в Лос Анджелис българка Пенка Кунева, музикален създател на играта Prince of Persia, включена в програмата. Изпълненията ще бъдат илюстрирани с прожекция на облици от игрите. Билети: 20 – 50 лева на касата зала " България " и онлайн на Ticketsbg.com, 19:30 ч.

15.03
Голямото соло пътешестване. Филип Лхамсурен е приключенец и публицист, който обикаля по " забравените пътища " на света от 1997 година През април той стартира третата подред соло експедиция " Прегръдката на Амазония ", като за шест месеца и 5000 км се чака да се роди и едноименен документален филм. Лхамсурен ще показа експедицията и ще показа какво го стимулира да осъществя и нея, и кино лентата. В " Генератор ". Билет от 15 лева: поддръжка за експедицията, Билет от 25 лева: поддръжка за кино лентата и експедицията, онлайн заплащане: sabitie.bg. От 18:30 до 20:30 ч.

до 10.04
Пералнята на баба. Изложбата " Техниката вкъщи през първата половина на XX век " демонстрира експонати от сбирката с битова техника на музея, илюстрираща модернизирането на българския обичай от Освобождението доникъде на предишния век, достоверни реклами и занимателни текстове от тогавашната преса. Любопитен преглед на нaвлизaнeтo и уcвoявaнeтo нa " модерните " за своето време домашен предмети и " надникване " в делничната история на хората. В Националния политехнически музей.

до 29.03
Срещи. В продължение на 12 години грузинският фотограф Юрий Мечитов документира другарството си с режисьора Сергей Параджанов и неговите популярни срещи с имена като Андрей Тарковски, Алън Гинзбърг, Марчело Мастрояни, Мая Плисецкая и други Снимките той събира в изложбата " Сергей Параджанов: Homo Liber ", като към всяка от тях прибавя къси истории. Събитието, част от програмата на " София филм фест ", включва и лекция на тематика: " Тбилиси и феноменът Параджанов ", която Мечитов ще изнесе на 9 март от 19:00 ч. във " Фотосинтезис арт център ". Творчеството на Параджанов ще бъде показано на СФФ с филмите " Сенките на забравените прародители ", " Цветът на нара ", " Ашик-Кериб ", " Нощ в музея на Параджанов " и " Легенда за сурамската цитадела ". Във " Фотосинтезис ".

до 29.04
На морското дъно. Над 50 типа екзотични риби в над 20 аквариума, измежду които риба-въже, китайски император, растителноядна пираня, риба-лъв, към този момент плуват във краткотрайната галерия " Подводен свят ". Децата ще се гмурнат на 20 000 левги под водата, с цел да се срещнат с най-екзотичните " живи " риби на международния океан и сладководните басейни, а до момента в който трае изложбата, на повърхността ще ги чакат още тематични игри, арт ателиета, гостувания на професионални водолази, плувци и морски експерти. В " Музейко ".

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Ricky Gervais: Humanity
Носителят на награди " Златен глобус " и " Еми " комедиант Рики Джарвис се завръща на сцената с новото си шоу Humanity. Първото му стенд-ъп показване след 7-годишно мъртвило е снимано в лондонския спектакъл Apollo Hammersmith и включва скечове за остаряването, звездите и актуалното общество, което приема всичко персонално. Премиера по Netflix, 13 март

My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman
В шоуто си " Моят идващ посетител няма потребност от показване " телевизионната легенда Дейвид Летерман се среща с авторитетни и очарователни международни персони за задълбочени изявленията. През март на посетители в студиото му е най-младата носителка на Нобелова премия за мир – Малала Юсафзаи. Премиера по Netflix, 9 март

Истории от бойното поле
В шест едночасови епизода американски бойци демонстрират своите военни фрагменти и описват историите си от бойното поле, като по този начин приближават феновете до първите редици на бойното поле. Премиера по National Geographic, 15 март, 22:55 ч. Меган Лийви Филмът на Габриела Каупъртуайт е основан на същинската история на младата морска пехотинка Меган Лийви, чиято изключителна дисциплинираност и връзка с бойното й куче избавя доста животи по време на задачата им в Ирак. В основната роля е Кейт Мара. Премиера по HBO, 11 март, 21:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР