© Асен Тонев Всяка сутрин в 6.30 часа дежурен служител

...
© Асен Тонев Всяка сутрин в 6.30 часа дежурен служител
Коментари Харесай

Ало, г-н бъдещ премиер, да докладвам

© Асен Тонев " Всяка заран в 6.30 часа дежурен чиновник от Министерство на вътрешните работи ме осведоми за хода на акциите и за произшествията в страната. " Думите са на Бойко Борисов от първия му премиерски мандат, малко откакто се похвали, че това е първата заповед, която е издал като министър-председател. Оказва се, че от този момент до момента, откогато е министър председател, с дребни спирания дежурният от Министерство на вътрешните работи освен го е уведомил за оперативната конюнктура в страната в качеството му на министър-председател, само че е правил това и когато Борисов е бил отвън властта и даже е изпълнявал разпорежданията му като редови жител.

Тази непрекъсната връзка на Борисов с Министерство на вътрешните работи разкри уеб сайтът " Свободна Европа ". В понеделник там беше оповестена фотография на премиера с двете дъщери на притежателя на компанията за мобилни инсинератори " Син кръст 2016 " Борислав Лазаров.
Лазаров е основен воин в следствие на журналистката Генка Шикерова " Война за трупове ", което " Нова TV " отхвърли да излъчи. Според него сдружението " Син кръст 2016 " има подписани контракти за неутрализиране на скотски боклуци с Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) за последната година на стойност 40 млн. лева " Има ли връзка Борисов с " войната за трупове " на БАБХ ", пита " Свободна Европа " в материала си под фотографията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Снимката, качена във фейсбук на 13 юни - рождения ден на премиера, е направена в в резиденция " Бояна ". Девойките честитят празника на Борисов и дават обещание постоянно да са до него, както е той до тях ", прибавя в. " Сега ". В взаимната обява на " Свободна Европа " с Генка Шикерова се цитират отговори на техни въпроси от държавната осведомителна пресслужба за връзките сред премиера и фамилията на Лазаров.

Преглед на оригинала
[Скриийншот от Гугъл Maps]

Оттам твърдят, че Борисов се е срещнал с Лазаров около " рецесията с боклука в София ", когато беше кмет, а Лазаров - началник на една от компаниите, които чистеха София - " Новера ", и чийто контракт тогава Борисов приключи. Освен това изясняват и че през 2017 година двете девойки са претърпели тежка злополука, като ги била избавила " персоналната интервенция на премиера ", който оказал подпомагане, като изпратил " кола на пожарната, с цел да разреже ламарините на автомобила ". Информацията за случая Борисов получил по нормалния за него метод - " от дежурен чиновник по Министерство на вътрешните работи ", цитира отговорите " Mediapool ". " Свободна Европа " обаче открива, че на посочената от пресслужбата дата на случая - 16 април 2017 година, Борисов не е министър председател. " По това време той е със статут на жител. Партията му ГЕРБ е спечелила парламентарните избори, а Борисов ще бъде определен за министър председател на 4 май ", написа " Свободна Европа ". На запитването на уеб страницата в какво качество Борисов е разпоредил избавителната интервенция от Министерски съвет дават отговор " от позицията на най-голямата партия, спечелила изборите ".

От " Свободна Европа " са отправили същото питане до тогавашния длъжностен министър председател Огнян Герджиков и до министъра на вътрешните работи Пламен Узунов, който в този момент е консултант на президента Румен Радев. Пред уеб страницата Герджиков допуска, че е " допустимо дежурният да е възприел като цивилен дълг да осведоми Борисов ", само че прецизира, че по закон в оня миг Борисов не може да " разпореди ". Узунов пък е безапелационен: " Ако дежурният е докладвал на Борисов - това е нарушаване. " Публикациите на " Свободна Европа " провокираха възторг във фейсбук, като бяха едни от най-споделяните. За разлика от тях обаче проправителствените медии " Труд " и " 24 часа " не отразиха разкритията. Същото направиха и околните до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски издания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР