© Анелия Николова Още по темата Вечерни новини: Президентът готви

...
© Анелия Николова Още по темата Вечерни новини: Президентът готви
Коментари Харесай

Сашо Дончев напуска стопанската камара

© Анелия Николова Още по тематиката
Вечерни вести: Президентът готви несъгласие за поправката " Домусчиев ", отговорът на Европейски Съюз против американските мита за коли

И още: Лондон стартира да лобира в Европейски Съюз за тактиката си за Brexit; какъв брой ще се качи акцизът на бездимните цигари
23 юли 2018
КОНПИ надскочила закона и съда, с цел да удари издателя на " Капитал "

Имущество на Иво Прокопиев, семейство му и компаниите му е било запорирано от Окръжен съд - Бургас
11 дек 2017 Сашо Дончев, притежател на " Овергаз " и ръководител на управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК), чийто мандат на поста изтича след година, напуща работодателската организация. Това излиза наяве от негово писмо до членовете на БСК.

Като причина той показва " ниската и даже нулева успеваемост " от активността на камарата, припомняйки, че още от есента на предходната година е декларирал, че не намира смисъл за себе си и изгоди за организацията от работата си като член и ръководител на УС на БСК.

" Във връзка с уговорките, които имахме по време на българското председателство на Европейския съвет, бях помолен да изчакам с реализацията на това мое решение. Неочакваната кончина на Божидар докара до обстановка, в която аз останах единственият овластен представител на БСК, което направи невероятно да подхваща дейности в тази посока. Днес този проблем към този момент е преодолян и с цел да остана правилен на своята етична и философска система, смятам, че съм задължен неотложно да напусна БСК ", написа Дончев.

Причина за това е и изборът на Радосвет Радев, притежател на " Дарик радио ", за нов изпълнителен шеф на мястото на дългогодишния водач на БСК Божидар Данев, излиза наяве от писмото. " Не укривам, че направеният от УС избор за изпълнителен ръководител, неговите обществени изяви и препоръчаният неправилен дневен ред на днешното съвещание на УС са спомагателен претекст да не забавям повече осъществяването на своето решение. За мен е явно, че признатото с болшинство решение на предходното съвещание (изборът на Радев - бел. ред.) ще докара до продължение на конформизма в държанието на БСК по отношение на обществената администрация в ущърб на ползите на бизнесмените в България и в интерес на политически назначените предприемачи. Моят път е различен и аз се надявам да си намеря добра компания по него ", декларира досегашният ръководител на УС на работодателската организация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР