© Andrew Cullen Още по темата Shell променя инвестиционната си

...
© Andrew Cullen Още по темата Shell променя инвестиционната си
Коментари Харесай

Петролът достигна най-високото си ниво от 2014 г.

© Andrew Cullen Още по тематиката
Shell трансформира капиталовата си тактика в прехода от изкопаеми към биогорива

Британско-холандската група съобщи, че 80% от настоящите й ресурси от петрол и газ ще бъдат изчерпани до 2030 година
15 апр 2018
Трилиони долари вложения са нужни, с цел да се преодолее рецесията с водата

Съединени американски щати и други страни се нуждаят от огромни инвестиции във водната си инфраструктура, като за това ще е нужен частен капитал
14 апр 2018 Цената на петрола доближи в четвъртък най-високото си равнище от 2014 година насам, като надмина 74 $ за барел, написа Financial Times. Това се отрази на акциите на енергийните компании, които също се покачиха. Високата цена на петрола е резултат от политиката на картела ОПЕК и Русия, които понижиха доста производството си на нефт. Първата договорка за понижаване на производството влезе в действие през януари 2017 година, когато цената на петрола беше към 55 $ за барел.

Комитетът на ОПЕК ще се срещне в петък с огромните производител отвън картела, които са главно от Русия. Двете страни ще обсъдят резултата от до момента наложените понижения на производството и скока в цената на суровината. Въпреки вдигащите се цени, проектите на ОПЕК са рестрикциите да останат и през 2019 година Саудитска Арабия, най-големият производител в картела и практическия водач на организацията, към този момент не дава сигнали за смяна на политиката. Репортаж на Reuters показва, че с цел да стабилизира фискалната си политика Рияд ще се цели в цена на суровината сред 80 и 100 $ за барел.

" Бързо прекосяваме от пазар, залят от нефт, към новата действителност на едва предложение и по-малки ресурси ", разяснява Ричард Робинсън, управител в Ashburton Global Energy Fund. " В същото време, пазарът е под риск поради сегашните равнища на предложение. Проблем е и неналичието на политическа сигурност и разноски от страна на страни като Венецуела, Ангола и Иран. "

Вдигането на цената на петрола е обвързвано и с данните от Съединени американски щати, които демонстрират, че има спад на запасите, които до неотдавна бяха на рекордно високо равнище. В същото време, високите цени на петрола се отразиха на енергийните компании. Енергийният съставен елемент на показателя S&P 500 набъбна с 9% от началото на април, до момента в който целият показател се е повишил с 2.6%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР