© Георги Кожухаров Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, доктор на

...
© Георги Кожухаров Генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, доктор на
Коментари Харесай

Строител на капитализма: д-р Венцислав Мутафчийски

© Георги Кожухаров Генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, лекар на медицинските науки, основен доктор на въоръжените сили и FASC (член на Американското сдружение на хирурзите), участник в пет военни задачи и учител по хирургия, е последният обичан военачалник на нацията.

В края на февруари той беше назначен от премиера Бойко Борисов за шеф на спешния щаб за битка с ковид и като подобен по негова поръка се появява всяка заран и вечер да осведомява жителите по какъв начин страната се бори със болестта.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Генералът лекар назидава, размахва пръст, гледа укорително. Свикнали на мъжкарските прояви на премиера Борисов, множеството жители виждат в Мутафчийски задоволство на всекидневната си абстиненция по твърдата ръка. В миг на рецесия обаче тонът на останалите водачи в европейските страни е различен. Гражданите знаят какво следва, получават всеки ден информация до каква степен е подготвена страната да се бори против болестта и са сигурни, че тя ще опита да направи всичко допустимо да им помогне.

В България очевидно обичайното съмнение в институциите се ускорява от размахването на пръст и жителите пазарят, когато им кажат да не пазарят, и се разхождат, тъй като дълго време същият този щаб обясняваше, че коронавирусът е сходен на сезонния грип. Кога тъкмо да му повярват?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР