© Георги Кожухаров Американската компания за биофармацевтични продукти AbbVie приключи

...
© Георги Кожухаров Американската компания за биофармацевтични продукти AbbVie приключи
Коментари Харесай

AbbVie и Allergan приключиха сливането си за 63 млрд. долара

© Георги Кожухаров Американската компания за биофармацевтични артикули AbbVie завърши придобиването на производителя на ботокс Allergan за 63 милиарда $, откакто получи нужните утвърждения от регулаторите на всички страни, изисквани от съглашението за придобиване, и утвърждение от Ирландския висш съд. Приходите на новата компания през тази година се чака да доближат близо 50 милиарда $, се споделя в известие на американската компания.

Според изискванията на съглашението за договорката акционерите на Allergan ще получат 0.8660 акции на AbbVie и 120.30 $ в брой за всяка акция на Allergan.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Дружеството залага на дълготраен напредък и вложения в нововъведения. То ще има водещи позиции в основни лечебни области: имунология, онкохематология, неврология и естетична медицина.

" С новото си разширено портфолио AbbVie ще бъде още по-добре диверсифициран водач в извънредно значими лечебни категории както на пазара, по този начин и във връзка с нововъведенията - обект на изследване, а финансовата ни мощ ще ни разреши да продължим да влагаме в новаторска просвета и да обслужваме неудовлетворени медицински потребности на пациентите, които разчитат на нас. ", споделя в известието Ричард А. Гонсалес, ръководител и основен изпълнителен шеф на AbbVie.

Съветът на шефовете избра Томас Фрейман, някогашен изпълнителен вицепрезидент и основен финансов шеф на Abbet, да се причисли към борда на AbbVie. До момента той беше член на Съвета на шефовете на Allergan.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР