Coca-Cola е огромен международен бизнес конгломерат. Основана преди 130 години

...
Coca-Cola е огромен международен бизнес конгломерат. Основана преди 130 години
Коментари Харесай

8 странни правила, които служителите на Coca-Cola трябва да спазват

Coca-Cola е голям интернационален бизнес конгломерат.

Основана преди 130 години - през 1892 година, чиновниците на компанията сега са близо 80 000.

За да работят безпроблемно, не е изненада, че би трябвало да съблюдават много правила — някои от тях несъмнено странни.

Компанията има редица политики, които варират от объркващи до занимателни, както и няколко, които са много сурови. Но с годишни доходи от към 38.6 милиарда щатски $, малко евентуално е тя да направи някакви огромни промени в политиката си скоро.

Ето осем странни правила, които чиновниците на Coca-Cola би трябвало да съблюдават:

Строго им е неразрешено да пият Pepsi

Всъщност, на чиновниците на Coca-Cola е неразрешено да пият каквито и да било питиета на съперници, до момента в който са на работа. Според служащ политиката гласи: „ След като бъдете наети, вие, в действителност, подписвате съглашение, в което се показва, че няма да купувате или консумирате НИКАКВИ артикули на съперници или ще бъдете освободен “.



Трябва да съблюдават кодекс на държание

Служителите на Coca-Cola са длъжни да съблюдават дългия Кодекс за бизнес държание на компанията. Част от него гласи: „ Няма значение къде работите или какво вършиме за компанията – вие носите отговорност да преценявате добре и да следвате нашия Кодекс. Това включва всеки чиновник на цялостно или ненапълно работно време на всяко равнище на компанията, чак до изпълнителния шеф ".

Има строга политика за наличие

Очакванията към чиновниците на Coca-Cola са да бъдат на работа в точния момент за всяка своя промяна, а в случай че отсъстват без най-малко 48 часа авансово известяван, ще бъдат глобени.

Според някогашен чиновник на Coca-Cola „ Те имат строга политика за наличие. НЯМА болнични дни без наказателна клауза, в случай че не им дадете 48-часово предупреждение “. Кой да знае 48 часа авансово, че ще се разболее от грип?

Служителите не би трябвало да приказват с медиите

Бивш чиновник на Coca-Cola споделя, че на служащите „ не е разрешено да бъдат представени в никакви медии “. И това важи освен във връзка с говоренето за Coca-Cola - даже в случай че „ не сте асоцииран с Coca-Cola от изявление или изказване в медиите “.

Служителите би трябвало да рапортуват един за различен

Според формален документ за политика на Coca-Cola Company: „ Ако някой узнае за някаква активност, обстановка или държание, които биха могли да компрометират физическото или психическото благоденствие на друго лице, той би трябвало неотложно да предприеме дейности и да подсигурява, че засегнатото лице и другите участващи са наясно и би трябвало неотложно да рапортува за това на член на управническия екип. "

Кражбата на фирмени секрети ще се преследва нападателно

На множеството работни места неточност може да докара до загуба на работата, само че в Coca-Cola това може да коства свободата ви. Доказателството е от началото на 2000-те, когато някогашен секретар на Coca-Cola беше наказан на осем години затвор за опит да открадне търговски секрети с проекти да ги продаде на основния противник на компанията - Pepsi.



В две страни Coca-Cola не може да прави бизнес

Според Асошиейтед прес има две народи на земята, с които Coca-Cola публично не разрешава да се прави бизнес. Това са Северна Корея и Куба - единствените две страни, в които политиката на компанията не разрешава интервенциите и продажбите. Въпреки че и в двете може да се откри доста подправена кока-кола.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР