Австралийското подразделение на Coca-Cola се отказва напълно от използването на

...
Австралийското подразделение на Coca-Cola се отказва напълно от използването на
Коментари Харесай

Coca-Cola се отказва от пластмасовите сламки в Австралия

Австралийското поделение на Coca-Cola се отхвърля изцяло от потреблението на пластмасови сламки при напитките. Това стана ясно от изказване на ръководещия шеф на Coca-Cola Amatil Елисън Уоткинс, написа economic.bg.

През идващите два месеца последователно ще бъдат отстранени пластмасовите сламки за пиянство и бъркалки в Австралия и като ще бъдат сменени с изцяло рециклируеми и биоразградими хартиени сламки.

Според представител на Coca-Cola Amatil това е стъпка в вярната посока, само че зависи от потребителите да изхвърлят вярно и биоразградимите сламки.

Миналата година сламките съставляваха съвсем 11% от всички пластмасови боклуци, за които се оповестява в Clean Up Australia.

Решението е част от напъните на компанията за понижаване на пластмасите за еднократна приложимост и беше приветствано от екологичните организации.

Coca-Cola Amatil има намерение да направи 100% от австралийските опаковки изцяло рециклируеми до 2025 година, в това число всички бутилки, кутии, пластмасови опаковки, сламки, стъкло и картон.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР