class=first-letter-big>З авръщането на Алексей Навални в Русия протече практически в

...
class=first-letter-big>З авръщането на Алексей Навални в Русия протече практически в
Коментари Харесай

Руски медии: Кремъл изравни Навални с първите лица в Русия

class= " first-letter-big " > З авръщането на Алексей Навални в Русия протече на практика в директен ефир - съвсем половината пасажери в самолета Берлин-Москва бяха публицисти, споделя "Комерсант " в репортаж за вчерашното идване на съветския опозиционер в родината му след лекуване в Германия по отношение на хипотетично отравяне с бойно отровно вещество през август в Сибир.

Минути преди кацането самолетът бе пренасочен от "Внуково " към друго московско летище, "Шереметиево " - съгласно командира на машината това е станало по механически аргументи, показва вестникът. Пилотът обаче "нескрито се подсмихвал ".
class= " label-num " >
В материала се разказват полицейски акции край летищата, арести на посрещачи и съратници на Навални, събрали се във "Внуково ". Пръв бил заловен и обездвижен мъж с съветския трибагреник, викал "Навални е наш президент " и "Путин е отровител ", написа "Комерсант ".

Crowd at Vnukovo airport waiting for Navalny to arrive from Berlin. Many think he’s likely to get detained to before he gets here but are coming out to show support.
— Andrew Roth (@Andrew__Roth)
Според уеб страницата за мониторинг на политическите гонения в Русия "ОВД-Инфо " са задържани общо близо 70 души.

Опозиционерът също бе арестуван - съветската работа по пандизите бе предизвестила, че е разгласен за търсене поради нарушавания на мярката за неотклонение (подписка) по една от условните му присъди, свързани със злоупотреби, припомня печатът.

Навални надали не е знаел, че за такива нарушавания съветските съдилища пращат 100 % от нарушителите да излежават ефикасни присъди - това са към 15 000 души. Ако силовите структури не бяха задържали рецензия на Кремъл след идването му в Русия, те самите биха нарушили закона, отбелязва "Комсомолская истина ".

С оглед претенциите към Навални по други каузи следствието може да го сложи под стража минимум за два месеца, преди да го съдят, само че службата по пандизите може да избере и домакински арест, прецизира пред "Известия " полицейският правист Игор Гришаков.

Според властта в Русия Навални е никой отникъде, "никому непотребен блогър ", само че не щеш ли поради него бе изменена цялата скица на въздушно придвижване над две московски летища.

NEW: Russian opposition leader Alexei Navalny kisses his wife goodbye before, according to the prison service, he was detained at a Moscow airport as he returned from Germany.
— ABC News (@ABC)
Де факто статутът на "пътника от Берлин " бе нараснал - сходни неща се случват при полети на първите лица в страната, разяснява пред "Новая газета " авиационният специалист Вадим Лукашевич.

Да се върнеш от чужбина не значи да станеш Ленин, дошъл през 1917 година в Петроград, с цел да оглави революцията, декларира обаче пред "Свободная преса " секретарят на съветската компартия Сергей Обухов.

Обявяването на опозиционера за търсене прочее съгласно него е "не прекомерно сполучлива смешка ". "Навални в Германия естествено е по-удобен за съветската власт, в сравнение с Навални в Русия - това значи куп неудобства за властта ", споделя Обухов.

Да се върнеш в Русия, съвсем стопроцентово заплашен от затвор, може би и от ново нападение - малко на брой биха се решили на такава стъпка. Това естествено е част от играта, само че това не понижава героизма, а съгласно мнозина и патриотизма на самата постъпка, разяснява "Собеседник ".

В отговор на изказвания след ареста на блогъра говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова прикани страните от Запада да се тревожат за личните си проблеми, а не за Навални, написа "Взгляд ", като изрежда западни политици, поискали незабавното му освобождение.

Направен е ход в огромната игра и той зле ще се отрази на множеството хора в Русия. Санкции, наказания и отново наказания. Тази дума става синоним на режима на Владимир Путин, четем в коментар по същия мотив на организация РОСБАЛТ.

Властта в Русия не се тормози доста за евентуалните вреди върху имиджа й и към този момент не се интересува от мнението на Запада, акцентира пред "Независимая газета " политологът Алексей Макаркин.

Същевременно Навални стана фигура, стояща отвън рецензията - към този момент е непристойно човек да го подлага на критика. Всички му съчувстват като на воин, заплашен от дълги години затвор. Така се случи при започване на 2000-те с Михаил Ходорковски, припомня специалистът историята на различен конкурент на Кремъл, хвърлен в пандиза по ред обвинявания, опрощение от Путин и през днешния ден живеещ в чужбина.

"Не мога да кажа, че това е мой избор - да се върна в Русия или не. Въпросът не е стоял по този начин нито секунда. Но това демонстрира по какъв начин би трябвало да се борим тук (...) Те сложиха под опасност авиационната сигурност на един голям превъзходен град ", цитира изданието "Медуза " първото изказване на Навални на родна земя, излъчено от радио "Свобода ".

"Това е най-хубавият ми ден от пет месеца насам (...) Тук е моят дом. Пристигнах тук и не ме е боязън. Зная, че съм прав, престъпните каузи против мен са изфабрикувани ", споделя съветският опозиционер.

Police detained opposition figure Alexey Navalny on his arrival at Moscow airport on Tuesday evening. It was his first time returning to Russia since he was poisoned and almost died in August 2020. Read more:
— Al Jazeera English (@AJEnglish)

style= " box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; font-weight: bolder; " >

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР