class=first-letter-big>Р усия заяви, че започва процедура по излизане от Договора

...
class=first-letter-big>Р усия заяви, че започва процедура по излизане от Договора
Коментари Харесай

Русия излиза от Договора за открито небе

class= " first-letter-big " > Р усия съобщи, че стартира процедура по излизане от Договора за намерено небе (ДОН), пакт, допускащ да бъдат осъществявани невъоръжени наблюдателни полети в небето на страните участнички в него, съобщи Ройтерс.

Новината заяви съветското министерство на външните работи.

През ноември Съединени американски щати напуснаха контракта, който всъщност съставлява съглашение и механизъм за надзор на въоръженията, и упрекнаха Русия, че го нарушава. Москва отхвърли обвиняването.

"Поради неналичието на прогрес в отстраняването на трудностите пред продължаването на действието на контракта, при новите условия съветското министерство на външните работи е упълномощено да съобщи, че стартира вътрешнодържавните процедури по излизане на Русия от Дело за оперативно наблюдение ", акцентира дипломатическото ведомство, представено от ТАСС.

То добави, че излизането на Съединени американски щати е нанесло съществени вреди на контракта, тъй като по този начин е бил нарушен салдото в ползите на страните участнички и е била подкопана ролята на Дело за оперативно наблюдение като инструмент за подсилване на доверието и сигурността.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР