class=first-letter-big>П итали ли сте се някога какво похапват богатите хора,

...
class=first-letter-big>П итали ли сте се някога какво похапват богатите хора,
Коментари Харесай

Как се хранят най-богатите хора в света

class= " first-letter-big " > П итали ли сте се в миналото какво похапват богатите хора, които имат милиарди разполагаем в банковата си сметка? Какво могат да си разрешат и какво дава отговор на техния класен метод на живот?
Ето някои отговори.

Фоа гра

Сега, когато спорно ядене като гъшия дроб е публично неразрешено в Ню Йорк, Съединени американски щати, е обикновено, че то се трансформира в още по-голям разкош. Тази храна е неразрешена поради насилствения метод, по който се извлича дроба от тялото на гъските.

Ортолан

Ортолан, нежна и красива птица, която епохи наред е била френски деликатес, се похапва единствено от 1% от популацията на Земята – най-богатите хора на света. Ястието, което „ Ню Йорк Таймс” е нарекъл „ гастрономическият еквивалент на Свещения граал”, се подготвя по в действителност отблъскващ метод.

Хайвер от белуга

Вкусът към хайвера от десетилетия е нещо, което се приема за симптом на висока класа и благосъстояние. Според международните върхове на Гинес, най-скъпият хайвер е Almas, от иранска белуга, който нормално се продава за към 35 000 $ за кг. Тъй като с времето рибата е станала сериозно застрашена, продажбата на същински хайвер от белуга е противозаконна в Съединени американски щати от 2005 година

Бял трюфел

И трюфелите са добре позната на света скъпа и първокласна храна. Бялата им версия обаче е единствено за определени хора и, както се приказва, има в действителност необикновен усет.

Фугу

Любовта от време на време боли. Вкусното е от време на време рисково. Поне това е логиката на фамозната японска риба фугу, която е токсична и постоянно предизвиква гибел. Тази риба съдържа отрова, наречена тетродотоксин, която е над хиляда пъти по-смъртоносна от цианида. Готвачите би трябвало да преминат задълбочено образование, преди да се научат я готвят, и би трябвало да получат лиценз, с цел да я купуват, готвят и продават.

Поради всичко това е извънредно рядко да намерите фугу отвън Япония и даже там ястието може да коства няколкостотин $ (и въпреки всичко не можете да сте сигурни, че няма да ви убие).

Говеждо Кобе

Докато говеждото месо Уагу става все по-широко публикувано през последните години, говеждото месо Кобе, което идва от избран вид Уагу (което в действителност значи просто „ японска крава”), е най-желаното измежду месоядните хора със солидни банкови сметки. Високо цененото месо, известно с несравнимата си деликатност и отлична текстура, нормално се продава за към 800 $ за кг.

И някои забавни хранителни привички

Ричард Брансън, създателят на Virgin Group, пресмята, че пие по 20 чаши чай дневно. „ Не съм сигурен дали бих оживял без чай „ Английска закуска “, сподели той през 2016 година Брансън съобщи през 2010 година, че обича да яде плодова салата и мюсли на закуска. Предприемачът живее на частния си карибски остров, остров Некер.

Джеф Безос , основен изпълнителен шеф на Amazon, заобикаля ранните утринни срещи, с цел да има време да си направи здравословна закуска, без мазни съставки. Милиардерите са известни с екстравагантност и това важи и за избора им на хранене. На среща с компания, която Amazon е придобила, Безос един път си поръчал закуска от средиземноморски октопод с картофи, бекон, кисело мляко, зелен чесън и поширано яйце.

Бил Гейтс , съосновател на Microsoft, пък е споделял, че толкоз обича диетичната кока-кола, че пие три или четири кенчета дневно. Той също по този начин обича чийзбургери.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР