class=first-letter-big>П ациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки

...
class=first-letter-big>П ациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки
Коментари Харесай

Разследване: Пациенти обвиняват зъболекар в измами с импланти за десетки хиляди левове

class= " first-letter-big " > П ациенти упрекват ортодонт в измами с импланти за десетки хиляди левове. Според фенове на схемата продължава към този момент близо 2 години, като даже излиза от рамките на страната. По следите на измамника потегли Владислава Тричкова.

Общото сред всички излъгани е, че през последните 2 години се доверяват на един и същи ортодонт - лекар Ивайло Валериев Петров. Всички те попадат в схемата му и губят. Едни единствено пари, при други – следствията са и здравословни.

Д-р Петров е на 34 години. Завършва висшето си обучение в София. Именно от столицата стартират и първите му измами, за които алармират излъгани хора. Сред тях са освен пациенти, а и зъботехници. Схемата, описват те, съвсем постоянно е една и съща. Всичко стартира с капаро. Обикновено се дава на ръка и без документи.

"Поиска ми капаро от 300 лв.. След още 2 визити сподели, че желае да се заплати цялата сума от 900 лв. ", споделя Райчо Лютаков.

В някои от случаите след заплащането лекарят изчезвал, без да извърши операцията, настояват пострадали. В други обаче правил това, за което му е платено. Или най-малко по този начин казвал на пациентите.

За последните две години докторът сменя 5 адреса в София и един в Перник, описват хора, които са се лекували при него. В града на миньорите той употребява кабинет чартърен, благосъстоятелност на Людмила, която след това схваща за всичките измами.

"Освен измамите за импланти, които са най-фрапиращи, тъй като става дума за хирургична интервенция, има хора, които са си предплатили по 200-300 лв. за лекуване на зъби ", споделя тя.

От предплатилите е и Райчо Лютаков, който през 2019 години води 17-годишната си щерка при лекар Петров. В продължение на година зъболекарят лекува 3 от зъбите на детето. "Той беше ухилен и вдъхващ доверие ", споделя мъжът.

Повече по тематиката вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР