class=first-letter-big>О рлин Орлинов Павлов е известен български певец и актьор.

...
class=first-letter-big>О рлин Орлинов Павлов е известен български певец и актьор.
Коментари Харесай

Кой е Орлин Павлов: кадифеният глас на българската поп музика

class= " first-letter-big " > О рлин Орлинов Павлов е прочут български артист и артист. Роден е на 23 април 1979 година в град София. Родителите му са оперни солисти на Пловдивската опера от 30 години. Баща му Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран. Вижте повече във видеото от канала „ “ на.

На 14-годишна възраст Орлин е признат в театрално-експерименталната паралелка на Николай Георгиев и в трупата „ 4хС “, която гастролира на доста български и интернационалните подиуми и печели доста награди. По-късно стартира да учи в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, компетентност „ Сценични синтетични изкуства “.

Паралелно със следването си работи в „ Държавен сатирично-вариететен спектакъл “ в Габрово като артист в продължение на две години. През 1998г. се явява на кастинг за шоу стратегия в клуб „ Опера “ в София, където работи дружно с Галя и Миро от група „ Каризма “, пианиста Живко Петров, както и с други известни български имена в музиката.

През 2002 година е поканен да стане вокал на група „ Каффе “. Самият той дефинира това за старт на професионалната си кариера като музикант. През 2003 година издават единствения си албум "Alone “, с който две години по-късно печелят премията „ Албум на годината “ на годишните музикални награди на Телевизия ММ. Пикът на известността на групата идва с успеха им на първия конкурс за българска ария на „ Евровизия “ през 2005 година



За страдание този конкурс е запомнен най-вече със абсурда, който Слави Трифонов основава на сцената – обвинявайки уредниците в това, че спечелилият е нагласен и платен и че точно група „ Каффе “ ще завоюват по непочтен метод.

Години по-късно Орлин Павлов признава, че това се е отразило извънредно доста на душeвността му и неговата музикална кариера и му е било доста мъчно да си намира професионални задължения в този интервал.

След четири години с група „ Каффе “ през 2006г. артистът се разделя с тях, с цел да развива независима кариера. Първата му ария е „ Мечтаеш ли “. Впоследствие излиза песента „ Chicago “, както и дуетите „ Сладка отрова “ с певицата Светла Иванова и „ Всяка година по същото време “ с Белослава.

Участва в няколко риалити излъчвания. През 2008 година се включва в предизвикването да танцува като част от предаването „ Dancing Stars “, където негова партньорка е професионалната танцьорка Яна Акимова. На финала двамата влизат в доста тежка конкуренция с актрисата Виолета Марковска и танцьора Атанас Месечков, само че Орлин и Яна печелят формата с 51,4% от гласовете на феновете.

Двамата с Яна се срещат по време на предаването и след това не крият своите интимни връзки. Връзката им продължава 5 години, а през 2013 година артистът удостоверява слуховете, че са разграничени.

През 2012 година става победител и във „ VIP Brother “ с 55, 8% от зрителските гласове. През 2016 година е един от 8-те звезди в сезон 4 на шоуто „ Като две капки вода “.

Същата година взе участие в сериала на Нова телевизия, „ Отплата “. Орлин дефинира тази си роля като една от значимите в актьорската му кариера. През 2013 година извършва основната роля във кино лентата „ Живи митове “ на Ники Илиев.

Актьорските му изяви не престават като през 2016 и 2017 година, когато се снима в основната роля на Борис Йотов в сериала „ Скъпи наследници “. Павлов играе и Боби в „ Нокаут или Всичко, което тя написа “ (2016), както и Виктор в „ Завръщане “ (2019).

Орлин дефинира себе си като артист, който по обучение е артист и намира това за задоволително. Никога не се е възприемал за секссимвол, за какъвто постоянно бива определян от медиите и обществото.



Като дребен мечтае да бъде космонавт и споделя, че родителите му в никакъв случай не са му казвали, че би трябвало да стане оперен артист, макар че съгласно татко му има мощен и басов глас и с повече работа е имал опция да се развие и в оперното пеене. Родителите му го дефинират като раздразним и като човек, който елементарно се пали, само че в това време като съчувствен и подготвен постоянно да помогне.

В родословното му дърво има велики хора с дълбока история. Един от дядовците му е военачалник Павел Павлов, който е бил водач на изтребител и който умира на 10 декември 1943 година във въздушен пердах с американците за отбрана на София.

Прадядо на Орлин Павлов е бил в делегацията с Александър Стамболийски при подписването на Ньойския контракт.

През април 2014 година Орлин Павлов реализира първото си музикално турне в Съединените щати.

На 3 юни 2015 година на сцената на зала България извършва независим концерт взаимно с Биг Бенд „ Брас Асоциация “ ръководена от Ангел Заберски и Софийска филхармония в чест на 100 година от рождението на Франк Синатра, и свои авторски песни, особено аранжирани за камерен оркестър.

От няколко години Орлин Павлов е щастливо привързан с красивата мулатка Диана Великова. През януари 2019 година се роди и тяхната щерка Елизабет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР